Η προεπιλογή των Ισπανών

Ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο ανακοίνωσε την προεπιλογή για το Eurobasket 2015 και συμπεριέλαβε σε αυτή τον Νίκολα Μίροτιτς αντί του Σερρζ Ιμπάκα.

Μάλιστα δικαιολόγησε την απόφασή του, εξηγώντας χαρακτηριστικά: “Θεωρούμε ότι ο Νίκολα Μίροτιτς άξιζε να πάρει την ευκαιρία του ενώ ο Σερζ Ιμπάκα πρέπει να αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του”.

Εν συνεχεία ο Σέρτζιο Σκαριόλο εξήγησε πως η παρουσία του Μαρκ Γκασόλ στο Eurobasket 2015 θα εξαρτηθεί από το νέο του συμβόλαιο στο ΝΒΑ ενώ αναφέρθηκε στα κριτήρια των επιλογών του: “Δεν εκτιμήθηκε μόνο η παρουσία τους τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά η προσαρμογή τους σε τουρνουά και αγώνες ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων”.

Αναλυτικά η 17μελής προεπιλογή: Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ), Κίνο Κολόμ (Μπιλμπάο), Γκιγέμ Βίβες (Βαλένθια), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ρεάλ), Πάου Ρίμπας (Βαλένθια), Άλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Λαμποράλ Κούτσα), Ντάνι Ντίεθ (Ρεάλ), Τσάβι Ραμπασέδα (Εστουντιάντες), Φελίπε Ρέγες (Ρεάλ), Νίκολα Μίροτιτς (Μπουλς), Πάμπλο Αγκιλάρ (Βαλένθια), Βίκτορ Κλαβέρ (Χίμκι), Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις), Πάου Γκασόλ (Μπουλς), Γκιγέρμο Ερνανγκόμεθ (Ρεάλ).

Σχετικά άρθρα