Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δερματολογία / Ελπίδες για ευρεία χρήση φαρμάκου της Novartis κατά της ψωρίασης
Ελπίδες για ευρεία χρήση φαρμάκου της Novartis κατά της ψωρίασης thumbnail

Ελπίδες για ευρεία χρήση φαρμάκου της Novartis κατά της ψωρίασης

Τα μακροπρόθεσμα οφέλη για τη θεραπεία της ψωριασικής αρθρίτιδας επιβεβαιώνουν τα νεότερα κλινικά δεδομένα για το ενέσιμο φάρμακο Cosentyx της Novartis.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το Cosentyx εγκρίθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον περασμένο Ιανουάριο για την αντιμετώπιση της ψωρίασης του δέρματος. Ωστόσο, η εταιρεία έχει επίσης μεγάλες ελπίδες για ευρύτερη χρήση του προϊόντος, υπό σχετικές προϋποθέσεις.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δοκιμών που δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», το φάρμακο έδειξε να δρα αποτελεσματικά κατά της ψωριασικής αρθρίτιδας, με την αποτελεσματικότητα της να διατηρείται άνω του ενός έτους. Η θεραπεία χορηγείται μία φορά το μήνα.
Το εύρος της αποτελεσματικότητας είναι σημαντικό καθώς τα φάρμακα βιοτεχνολογίας, γνωστά ως αντι-TNFs, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία τέτοιων περιπτώσεων, μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητα τους με την πάροδο του χρόνου.


Η Novartis είχε ήδη αποδείξει τα οφέλη διάρκειας δύο ετών από τη χρήση του Cosentyx στην ψωρίαση και τα οφέλη διάρκειας ενός έτους στη θεραπεία της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας.
Η φαρμακοβιομηχανία εκτιμά ότι το προϊόν του θα μπορούσε να επιτύχει μέγιστες ετήσιες πωλήσεις 4 με 5 δις. δολ. – πολύ μεγαλύτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 1,8 δις. δολ. δολάρια έως το 2020 – χάρη στην ευρεία χρήση στις τρεις ασθένειες.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X