Έγραψε ιστορία η Χιλή στα πέναλτι!

Η διοργανώτρια Χιλή κατέκτησε το πρώτο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της στα πέναλτι με 4-1 (0-0 κ.δ)! Μοιραίοι για την Αργεντινή οι Ιγκουάίν και Μπανέγα, οι οποίοι αστόχησαν στη διαδικασία.
Περισσοτερα σε λίγο…
Στο 11′ η Χιλή είχε την πρώτη καλή στιγμή με το σουτ του Βιδάλ και τον Ρομέρο να λέει «όχι». Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 20′ με την κεφαλιά του Αγουέρο να εξουδετερώνεται από τον Μπράβο. Στο 29′ ο τρυαμτίας Ντιμαρία αντικαταστάθηκε από τον Λαβέτσι, ο οποίος ήταν ο παίκτης που είχε την καλύτερη στιγμή της Αργεντινής στο κλείσιμο του πρώτου μέρους. Το σουτ έδιωξε με υπερένταση ο Μπράβο. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες επιστράτευσαν ακόμα περισσότερη δύναμη και οι φάσεις απουσίασαν, καθώς πρώτο μέλημα ήταν οι άμυνες. Στο 82′ το βολέ του Σάντσες πέρασε άουτ/ Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, κυριλεκτικά στην τελευταία φάση του ματς, ο Ιγκουαίν πλάσαρε εκτός εστίας από την πάδα του Λαβέτσι και η Αργεντινή έχασε την μεγάλη ευκαιρία να σοκάρει τους διρεγανωτές.
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση. Σε αυτό το διαστημα η Αργεντινή παραχώρησε μέτρα στους Χιλιανούς, τους περίμενε περισσότερο Στο 98′ το σουτ του Ντίαζ πέρασε εκτός εστίας, ενώ ίδια κατάληξη είχε το διαγώνιο σουτ του Σάντσες στο 105′ από διαγώνια θέση. Στο 114′ ήταν η σειρά του Αράνκις να απειλήσει με μακρινό σουτ, το οποίο περασε άουτ.
Στα πέναλτι θα λύνονταν οι διαφορές.
Η διαδικασία:
Το πέναλτι του Φερνάντες έγινε γκολ 1-0
Το πέναλτι του Μέσι έγινε γκολ 1-1
Το πέναλτι του Βιδάλ έγινε γκολ, παρά ττο γεγονός ότι ο Ρομέρο άγγιξε την μπάλα 2-1
Άουτ εκτέλεση από τον Ιγκουαίν! 2-1
Το πέναλτι του Αράνκις έγινε γκολ 3-1
Ο Κλαούντιο Μπράβο αποκρούει στην αριστερή γωνία το πέναλτι του Μπανέγα 3-1
Το πέναλτι του Σάντσες α λα Πανένκα στα δίχτυα 4-1!

Σχετικά άρθρα