Θα είναι το deal της χρονιάς

Αυτό που πάει να γίνει με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς και τη μεταγραφή του στη Φενερμπαχτσέ δύσκολα έχει προηγούμενο, ακόμη και σε αγορές που συνηθίζονται τέτοιου είδους συμφωνίες και πάρε – δώσε.
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει έναν άριστο επιχειρηματικά χειρισμό στην υπόθεση του Σέρβου ποδοσφαιριστή.
Αρχικά τον δανείστηκε για μία σεζόν από την Άντερλεχτ και τον αξιοποίησε απολύτως αγωνιστικά, καθώς ο παίκτης έγινε άμεσα βασικό στέλεχος της ενδεκάδας με σημαντικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.
Η ελληνική ομάδα όχι μόνο είχε προνοήσει να βάλει οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή, αλλά κατάφερε να τον αγοράσει τον περασμένο μήνα με μικρότερο ποσό από τη ρήτρα.
Και λίγες εβδομάδες μετά είναι έτοιμη να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή με ποσό τριπλάσιο από αυτό που δαπάνησε. Προσέξτε δεν μιλάμε για έναν παίκτη που εκτόξευσε την τιμή του από μία σούπερ σεζόν, όπως έγινε π΄χ. με τον Μασουακού. Εδώ μέσα σε λίγες μέρες ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να δώσει με 6-7 εκ. ένα παίκτη για τον οποίο έδωσε περίπου 2 εκ.
Στο Βέλγιο τα ΜΜΕ «κράζουν» καθημερινά την Άντερλεχτ επειδή δεν εκτίμησε καθόλου σωστά την αξία του ποδοσφαιριστή της, δεν τον πίστεψε όσο τον είχε, δεν έκανε καλή συμφωνία με τον Ολυμπιακό και έχασε ένα «κελεπούρι» και πολλά χρήματα μέσα από τα χέρια της.
Ο κόσμος θα ήθελε να βλέπει με τη φανέλα του Ολυμπιακού παίκτες σαν τον Μιλιβόγεβιτς που έχουν αξία, εμπειρία, «δέσιμο» με την ομάδα και ηλικία προοπτικής. Όμως, όπως και να το σκεφτεί κανείς, δεν μπορεί παρά να θεωρήσει απολύτως λογικό εφόσον τελικά ο Σέρβος – που επίσης θα έχει πολύ μεγάλα οικονομικά οφέλη – πάει στην Τουρκία να ξαναβρεί τον Περέιρα.

Σχετικά άρθρα