«Ποτέ πρόταση από τον Παναθηναϊκό»

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αποκάλυψε ότι δεν είχε ποτέ πρόταση από τον Παναθηναϊκό για την επόμενη σεζόν και χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα.
Η συνέντευξη του 20χρονου φόργουορντ στον διδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό «Yellow»:
– Φτάνει η στιγμή να υπογράψεις το πρώτο σου επαγγελματικό συμβόλαιο. Τι έγινε τότε με το Εξέβιερ;
«Όταν πήγα στο αντρικό σε ηλικία 17 ετών δεν έδειχναν ότι με υπολόγιζαν. Ευτυχώς τότε υπήρχε και το εφηβικό και έπαιζα. Την επόμενη χρονιά, πάλι ήταν δύσκολα τα πράγματα. Δεν είχα καθόλου χρόνο συμμετοχής και ήταν δύσκολο για μένα. Το καλοκαίρι που έγινα 18 είχα πάρει την απόφαση να φύγω για το Εξέβιερ. Είχα πάρει την απόφαση μου και είχα πει στους ανθρώπους του Κολλεγίου ότι θα πάω στις ΗΠΑ. Λίγο πριν το ανακοινώσω ήρθαν στην Βουλγαρία ο Λευτέρης Αρβανίτης και ο Βαγγέλης Αγγέλου με ψεύτικη πρόφαση να δουν τις εγκαταστάσεις του Πράβετς για την προετοιμασία της ομάδας. Εγώ δεν ήθελα να πάω στο μίτινγκ. Με πίεσαν πάρα πολύ και καλά έκαναν. Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν τώρα. Αλλά τότε είχα πάρει την απόφασή μου. Συζητήσαμε, είπαμε κάποια πράγματα και τελικά αποφάσισα να συνεχίσω στον Άρη».
– Τελικά με τον Παναθηναϊκό τι έχει γίνει; Υπήρξε ποτέ επίσημη πρόταση;
«Το περσινό καλοκαίρι ήταν δύσκολο, γιατί παρά το γεγονός ότι είχα πάρει την απόφαση να μείνω στον Άρη, ήρθε ο Παναθηναϊκός, κάπως βιαστικά θα έλεγα και μας χτύπησε την πόρτα, στις αρχές Ιουνίου. Ένιωθα μεγάλη πίεση, αλλά δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα. Μέσα στη σεζόν που μας πέρασε πάλι υπήρξε κρούση, αλλά όχι κάτι επίσημο. Δεν συμφώνησα ποτέ με τον Παναθηναϊκό όπως είχε βγει. Δεν υπήρξε καμία πρόταση».
– Σε ηλικία 20 ετών θα έχεις φορέσει τη φανέλα δύο εκ των πιο ιστορικών ομάδων της Ευρώπης
«Φεύγω από μία άκρως μεγάλη, ευρωπαϊκή, μπασκετική ομάδα που έχει τον πιο μπασκετικό κόσμο της χώρας και για αυτό είμαι σίγουρος. Μου έχουν κάνει μέχρι και τεχνική ανάλυση στο δρόμο για ένα παιχνίδι (γέλια) και πάω σε μία άλλη πολύ μεγάλη ομάδα. Εκεί πρέπει να αποδείξω ότι κάθε λεπτό συμμετοχής μου αξίζει γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος. Η πρόκληση είναι μεγάλη».
– Μπαρτσελόνα και μετά ΝΒΑ;
«Τον πρώτο χρόνο δεν μπορώ να φύγω. Τον δεύτερο θα δούμε. Μέχρι τότε έχουμε καιρό. Δεν με νοιάζει αυτή τη στιγμή. Τώρα θέλω να δουλέψω τις αδυναμίες μου. Θα πάω στις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες. Εκεί θέλω να δουλέψω λίγο τα πόδια, να γίνω πιο εκρηκτικός, πιο γρήγορος. Σε ένα μήνα δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, αλλά σίγουρα μπορώ να βάλω τις βάσεις. Για την Μπαρτσελόνα οι στόχοι κάθε χρόνο είναι συγκεκριμένοι και είναι τρεις. Και τα τρία τρόπαια στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Δεν υπάρχει κάτι λιγότερο και περιμένω πως και πως να μπω στη διαδικασία».

Σχετικά άρθρα