Γκολάσα: «Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω»

Για την πορεία της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία μίλησε ο Εγιάλ Γκολάσα και αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά του “Δικεφάλου” αλλά και στην δική του απόδοση. «Να προσφέρω όσα περιμένει η ομάδα και ο κόσμος από εμένα», είπε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους του Τύπου.
Οι δηλώσεις του:
Για την απόδοσή του την περασμένη σεζόν:
«Κατ’ αρχάς, ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από τη χώρα μου. Δεν είχα τους δικούς μου ανθρώπους και ήταν δύσκολο. Εν συνεχεία, είχα δύο σοβαρούς τραυματισμούς, που με άφησαν εκτός για τέσσερις μήνες. Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα για μένα και θέλω να προσφέρω όσα περιμένει η ομάδα και ο κόσμος από μένα».
Για το αν σκέφτηκε πως ήταν λάθος να έρθει στον ΠΑΟΚ:
«Σε καμία περίπτωση. Είμαι χαρούμενος στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα. Ξέρεις, ο Θεός σε κατευθύνει πάντα, έτσι το αισθάνομαι εγώ και γι’ αυτό λέω ότι είμαι χαρούμενος».
Για το αν έχει μείνει στάσιμος:
«Δεν νομίζω. Η περυσινή ήταν περίοδος προσαρμογής και πιστεύω ότι μέσα από τη δουλειά και εφόσον δεν έχω ξανά τραυματισμούς, θα πάω καλά».
Για τα σενάρια επιστροφής στο Ισραήλ:
«Για να το ξεκαθαρίσουμε, ο ατζέντης μου με ενημέρωσε ότι δύο ομάδες ενδιαφέρθηκαν, αλλά του ξεκαθάρισα ότι έφυγα πέρυσι για να παίξω ποδόσφαιρο σε άλλη χώρα. Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και θέλω να προσφέρω. Είναι ξεκάθαρη επιλογή για μένα ότι θα αργήσω να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Στον ΠΑΟΚ αισθάνομαι καλά και δεν έχω να σκεφτώ κάτι διαφορετικό».
Για το αν θα συνιστούσε σε κάποιον συμπατριώτη του να έρθει στην Ελλάδα:
«Αν είναι για τον ΠΑΟΚ, χωρίς καμία αμφιβολία. Όλα εδώ είναι φανταστικά, όπως και η Θεσσαλονίκη και ο κόσμος. Η αλήθεια είναι ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποια προβλήματα. Ξέρω ότι σκέφτεστε τη διαιτησία. Δεν είμαι αρμόδιος να τη σχολιάσω, αλλά μακάρι φέτος τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Γιατί έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο».
Για το 3-5-2 του Τούντορ:
«Γι’ αυτό παλεύουμε. Εμένα μου αρέσει να παίζω ως μέσος, πέρυσι έπαιζα στα άκρα που δεν είναι η θέση μου, αλλά θα παίξω όπου μου ζητηθεί. Με το νέο τεχνικό δουλεύουμε σκληρά από την πρώτη μέρα. Τον μαθαίνουμε και μας μαθαίνει. Κάθε νέος προπονητής θέλει να περάσει τα δικά του πράγματα. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, γιατί θέλουμε να μπούμε στους ομίλους. Αυτός είναι ο αρχικός στόχος. Δεν ανησυχώ για την πίεση του χρόνου, γιατί η ομάδα έχει καλούς παίκτες».
Για την αποτυχία της περσινής σεζόν:
«Γιατί υπήρχαν τραυματισμοί σημαντικών παικτών και ατυχία. Φέτος οφείλουμε να προσπαθήσουμε και πάλι, να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Αυτό μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο».

Σχετικά άρθρα