«Δεν θα γίνω ποτέ το αστέρι του ΠΑΟΚ, αλλά…»

Διαφορετικό κλίμα από αυτό που φανταζόταν τόνισε πως βιώνει ο Νίκος Κοροβέσης στις πρώτες ημέρες του στον ΠΑΟΚ. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία και αναφέρθηκε στη μεταγραφή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, στον Ιγκόρ Τούντορ αλλά και στον προσωπικό στόχο της καθιέρωσης στον “Δικέφαλο”.
Οι δηλώσεις του:
Ποιο είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου για την ένταξή σου στον ΠΑΟΚ;
«Το κλίμα μέσα στην ομάδα το φανταζόμουν χειρότερο με βάση όσα ακούγονταν για την περσινή χρονιά. Διαπίστωσα, όμως, ότι όλοι οι παίκτες έχουν καλή σχέση μεταξύ τους και δημιουργούμε μία ωραία παρέα».
Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Θέλω να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ και να βελτιωθώ, παίρνοντας στοιχεία παιχνιδιού από τους εμπειρότερους της ομάδας. Ήθελα πολύ να έρθω στον ΠΑΟΚ και ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει ολοκληρωτικά. Αυτό θα γίνει όταν ξεκινήσουν και τα επίσημα παιχνίδια. Έμεινα τρία χρόνια στον ΠΑΣ, ωρίμασα ποδοσφαιρικά και έφυγα με τις καλύτερες αναμνήσεις».
Ανυπομονείς να παίξεις στην Τούμπα;
«Εννοείται, έχω παίξει ως αντίπαλος, έχω πάρει μία γεύση, αλλά ανυπομονώ να παίξω στην Τούμπα φορώντας την φανέλα του ΠΑΟΚ».
Είχες αμφιταλαντεύσεις για την επιλογή σου στην μεταγραφή;
«Καμία. Και τα τρία χρόνια που έπαιζα στον ΠΑΣ υπήρχε ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες. Είχα πει, όμως, στον κ. Χριστοβασίλη ότι θέλω να πάω στον ΠΑΟΚ και πουθενά αλλού. Πάντα στο μυαλό μου ήταν ο ΠΑΟΚ, πίστευα ότι μόνο σ’ αυτή την ομάδα θα εξελιχθεί η καριέρα μου καλύτερα».
Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;
«Δεν θα γίνω ποτέ το αστέρι του ΠΑΟΚ, ούτε καμίας άλλης ομάδας, Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου και όταν μου προσφέρει την ευκαιρία ο προπονητής θα κάνω τα πάντα και θα δουλεύω πολύ μέσα στο γήπεδο, για να πετυχαίνει τον στόχο της η ομάδα. Υπόσχομαι ότι θα τα δώσω όλα για τον ΠΑΟΚ».
Είστε σε ικανοποιητικό στάδιο αφομοίωσης του 3-5-2;
«Είναι ένα σύστημα το οποίο παίζεται πολύ στο εξωτερικό τελευταία. Αν αποτυπώσουμε στο πρώτο στάδιο, έστω και τα μισά απ’ όσα μας διδάσκει ο προπονητής μας, θα φτιάξουμε πολύ δυνατό σύνολο. Μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς φυσικά δεν θα το έχουμε εμπεδώσει πλήρως. Ως ΠΑΟΚ, όμως, επιβάλλεται να προκριθούμε και να μπούμε στους ομίλους του Europa League. Ο προγραμματισμός των προπονήσεων είναι σωστός, τα πόδια θα λύνονται σταδιακά και θα είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα».
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του νέου σου προπονητή;
«Δίνει μεγάλη βάση στην πειθαρχία, θέλει όλοι οι παίκτες να είναι ισάξιοι. Είναι σωστό αυτό, γιατί από την πειθαρχία ξεκινούν όλα σε μία ομάδα».
Στο 3-5-2 παίζεις αριστερό μπακ χαφ. Είναι μία θέση με ιδιαιτερότητες;
«Θέλει πολύ τρέξιμο, αλλά και μυαλό, να ξέρεις πώς θα κινείσαι πάνω – κάτω. Είναι πολύ δύσκολη θέση, αλλά εάν βάλεις και το μυαλό σου να δουλέψει μπορείς να τα καταφέρεις. Ο φουλ μπακ αποτελεί την θέση κλειδί στο 3-5-2».
Η δικιά σου φυσική θέση ποια είναι;
«Παίζω μπακ και χαφ, αλλά και εσωτερικός μέσος. Δεν έχω προτίμηση».
Στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, πώς ο ΠΑΣ κατάφερνε και είχε συνήθως καλά αποτελέσματα;
«Απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, όλοι οι αντίπαλοι είναι πιο συγκεντρωμένοι και δίνουν το κάτι παραπάνω. Στον ΠΑΣ χτυπούσαμε πάντα στις αντεπιθέσεις, το ίδιο κάναμε και στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ. Στα Γιάννενα είχαμε δέσιμο μεταξύ μας, καλύπταμε ο ένας τις αδυναμίες του άλλου και βάζαμε πολύ πάθος. Αυτά ήταν τα συστατικά της επιτυχίας ΠΑΣ και ισχύουν για κάθε ομάδα».
Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;
«Εάν ο ΠΑΟΚ πάει καλά θα είμαι ικανοποιημένος, μακάρι να έρθει και ένας τίτλος. Υπάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ, γιατί είναι αναγκαίες οι επιτυχίες, εάν, όμως, τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο, πιστεύω ότι ο κόσμος θα το εκτιμήσει, ανεξαρτήτου τελικού αποτελέσματος»,
Για τον Χάρη Χαρίση ποια είναι η άποψή σου;
«Είναι ο πιο ταλαντούχος νέος παίκτης που έχει η Ελλάδα αυτή την στιγμή. Μόλις πάρει την ευκαιρία ο Χάρης και αρχίζει να παίζει, θα καταλάβετε τι παίκτη έχει πάρει ο ΠΑΟΚ».

Σχετικά άρθρα