Μπάρες σοκολάτας με κολοκυθόσπορο!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>100 γρ. ανάλατοι σπόροι κολοκύθας χωρίς φλούδα</li>
<li>3/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη</li>
<li>3/4 κ.γ. πιπέρι τσίλι</li>
<li>μία πρέζα πιπέρι καγιέν</li>
<li>θαλασσινό αλάτι</li>
<li>350 γρ. μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Απλώνουμε σε ένα ταψί 20×25 εκ. , μία λαδόκολλα.</li>
<li>Ψήνουμε τους σπόρους σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι οι σπόροι να αρχίσουν να σκάνε και να αρχίσουν να μυρίζουν όμορφα, για περίπου 5 λεπτά.</li>
<li>Προσθέτουμε την κανέλα, το τσίλι και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσουν εκτός τηγανιού.</li>
<li>Προσθέτουμε το μισό της σοκολάτας σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά. Λιώνουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή.</li>
<li>Προσθέτουμε τους ψημένους σπόρους και ανακατεύουμε. Κρατάμε μερικούς στην άκρη για να πασπαλίσουμε από πάνω.</li>
<li>Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο ταψί με τη λαδόκολλα σε ομοιόμορφο στρώμα. Πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους και αν θέλουμε, με έξτρα πιπέρι καγιέν και αλάτι.</li>
<li>Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.</li>
<li>Σερβίρετε τες σπασμένες σε κομμάτια.</li>
<li></li>
</ul>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα