Σπιτική μαρμελάδα με κεράσια και μαυροδάφνη

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 κιλό μαύρα κεράσια (καθαρό βάρος δηλαδή χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια)</li>
<li>1 κιλό ζάχαρη για μαρμελάδα με πηκτίνη</li>
<li>χυμό από 1 λεμόνι</li>
<li>250 γρ. μαυροδάφνη</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κεράσια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα αφήνουμε μια ώρα. Καλό είναι με το χέρι μας να σπάσουμε τα κεράσια λίγο για να βγάλουν ακόμα περισσότερο ζουμί.</li>
<li>Μετά την μια ώρα αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό για 1-2 λεπτά.</li>
<li>Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. </li>
<li>Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο. </li>
<li>Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα. </li>
<li>Βράζουμε για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε. </li>
<li><span>Προσθέτουμε το κρασί και φέρνουμε το μείγμα ξανά σε βρασμό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε ξανά αν χρειαστεί.</span></li>
<li>Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Μεταφέρουμε στα βάζα, αποστειρώνουμε και αποθηκεύουμε.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα