Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με κρασί!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1½ κιλό πατάτες μικρές, στρογγυλές</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού κιτρινόριζα</li>
<li class="ingredient">1 νεροπότηρο γλυκό κρασί Σάμου</li>
<li class="ingredient">λάδι για το τηγάνισμα</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<p> </p>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Καθαρίζετε τις πατατούλες από το φλούδι τους και τις πλένετε καλά. Τις βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι και τις αλατίζετε καλά ανακατεύοντας με το χέρι.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να κάνουν μια απαλή κρούστα. Τις βγάζετε και τις ξαναβάζετε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά λάδια.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τις σουρωμένες πατάτες. Τις ζεσταίνετε, τις πασπαλίζετε με την κιτρινόριζα και ανακατεύετε απαλά μ’ ένα κουτάλι, ρίχνετε μέσα το γλυκό κρασί, δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε τις πατάτες μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. Ρίχνετε λίγο πιπέρι ακόμα. Tις σερβίρετε ζεστές ζεστές σε μια πιατέλα για να συνοδεύσουν το κυρίως πιάτο.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα