Λίγες θερμίδες: Brownies με σοκολάτα

<div class="recipe-info-left">
<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί</li>
<li>2/3 του φλιτζανιού μέλι</li>
<li>1/3 του φλιτζανιού άγλυκο κακάο</li>
<li>½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης</li>
<li>½ κ.γ. baking powder</li>
<li>½ κ.γ. μαγειρική σόδα</li>
<li>¼ κ.γ. αλάτι</li>
<li>½ φλιτζάνι σάλτσα μήλου</li>
<li>2 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>1 βανίλια</li>
</ul>
<br /><br /></div>
<div class="recipe-info-right">
<h2>Τρόπος μαγειρέματος</h2>
<p><span class="step">1</span></p>
<p>Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών.</p>
<p><span class="step">2</span></p>
<p>Βάλε το μέλι μπολ που αντέχει στο φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε να γίνει πιο αραιό και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Πρόσθεσε το κακάο και ανακάτεψε με πιρούνι να ανακατευτεί καλά. Άφησε το μείγμα να κρυώσει καλά.</p>
<p><span class="step">3</span></p>
<p>Στο μεταξύ ανάμειξε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.</p>
<p><span class="step">4</span></p>
<p>Σε άλλο, μεγαλύτερο μπολ ανάμειξε τη σάλτσα μήκου, το ελαιόλαδο, το αυγό και τη βανίλια. Χτύπησε με σύρμα να γίνουν ένα σώμα. Πρόσθεσε και το μέλι με το κακάο. Τέλος ρίξε σιγά, σιγά το μείγμα με τα στερεά σου υλικά και ανακάτεψε να ενσωματωθεί καλά.</p>
<p><span class="step">5</span></p>
<p>Γύρισε το μείγμα στο ταψάκι και βάλε στο φούρνο να ψηθεί για 25' λεπτά περίπου. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει καλά πριν το κόψεις σε 16 ίσα τετράγωνα κομμάτια.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα