Λίγες θερμίδες: Μύρτιλα με μπισκότα και κρέμα

<div class="recipe-info-left">
<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>2/3 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια</li>
<li>1/2 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα τύπου digestive</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας και 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη</li>
<li>1/3 φλιτζανιού βρώμη</li>
<li>3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο με χαμηλά λιπαρά</li>
<li>1 συσκευασία τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά</li>
<li>1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι</li>
<li>1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας</li>
<li>1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα με φρούτα του δάσους</li>
<li>1-1 / 2 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλα</li>
</ul>
</div>
<div class="recipe-info-right">
<h2>Τρόπος μαγειρέματος</h2>
<ul>
<li><span class="step">1</span>
<p>Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τα καρύδια, τα μπισκότα, τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, τη βρώμη και το βούτυρο.</p>
</li>
<li><span class="step">2</span>
<p>Στρώσε με το μείγμα την επιφάνεια ενός τετράγωνου ταψιού περίπου διάστασης 20 εκατοστών, το οποίο έχεις ψεκάσει πριν με σπρέι μαγειρικής.</p>
</li>
<li><span class="step">3</span>
<p>Ψήσε στους 170 ° C για 9-11 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να σκουραίνουν λίγο.</p>
</li>
<li><span class="step">4</span>
<p>Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.</p>
</li>
<li><span class="step">5</span>
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα. Πρόσθεσε στο χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια.</p>
</li>
<li><span class="step">6</span>
<p>Χτύπα την κρέμα να γίνει σαντιγί και ανακάτεψέ την με το τυρί.</p>
</li>
<li><span class="step">7</span>
<p>Άπλωσε πάνω από την κρούστα.</p>
</li>
<li><span class="step">8</span>
<p>Ζέστανε τη μαρμελάδα στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίξε μέσα απαλά τα μύρτιλα.</p>
</li>
<li><span class="step">9</span>
<p>Άπλωσε πάνω από την κρέμα.</p>
</li>
<li><span class="step">10</span>
<p>Βάλε το στο ψυγείο για να παγώσει.</p>
</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα