Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι στην κατσαρόλα!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>3 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς δέρμα και κόκαλα κομμένο σε λωρίδες</li>
<li>2 μέτρια λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες</li>
<li>1/2 κούπα σάλτσα σόγιας</li>
<li>4 σκ. σκόρδο</li>
<li>2-3 φέτες φρέσκο τζίντζερ</li>
<li>4-5 κλωναράκια δενδρολίβανο</li>
<li>1 κ.σ. μέλι</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p><strong>Για το ρύζι</strong></p>
<ul>
<li>1 κούπα ρύζι μπασμάτι</li>
<li>2 κούπες νερό βραστό</li>
<li>1 φακελάκι τσάι πράσινο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>2 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε εκεί τις φέτες λεμονιού μέχρι να πάρουν χρώμα.</li>
<li>Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε σε ένα μπολ.</li>
<li>Βάζουμε τις φέτες του κοτόπουλου σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.</li>
<li>Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ίδιο τηγάνι αφού όμως το έχουμε σκουπίσει καλά και το έχουμε κάψει πάλι. Κατά τη διάρκεια που σοτάρουμε ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, τις φέτες τζίντζερ και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε ολόκληρο το σκόρδο και το τζίντζερ διότι θα τα αφαιρέσουμε όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας.</li>
<li>Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και τη σόγια, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. (Βράζουμε για 5 λεπτά με καπάκι και μετά το αφαιρούμε μέχρι να δέσει)</li>
<li>Αν δούμε ότι έχει πολλά υγρά το φαγητό μας βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.</li>
<li>Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ρίχνοντας το σιγά σιγά μέχρι να ισορροπήσει η αρμύρα από την σόγια και η σος από το λεμόνι.(Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον μέλι. Θα πρέπει να ισορροπεί η γεύση του μελιού, της σόδας και του λεμονιού)</li>
</ul>
<p><strong>Για το ρύζι</strong></p>
<ul>
<li>Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.</li>
<li>Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για άλλα 5 και σερβίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα.</li>
</ul>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα