Ριζότο με ντοματίνια!Ελαφρύ και χορταστικό!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>50 γρ. βούτυρο</li>
<li>750 ml ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών</li>
<li>300 γρ. ρύζι για ριζότο</li>
<li>350 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση</li>
<li>100 γρ. παρμεζάνα</li>
<li>1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο</li>
<li>2 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο</li>
<li>λίγο ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πολύ πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p>Από τα πιο μεσογειακά ριζότο!</p>
<ul>
<li>Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 8 λεπτά το κρεμμύδι. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.</li>
<li>Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε τα ντοματίνια και αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου σε 18 λεπτά).</li>
<li>Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, μπόλικο βασιλικό, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.</li>
<li>Ανακατεύουμε, αφήνουμε το ριζότο για 1 λεπτό να “ξεκούραστει”, ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π. – πρέπει το ριζότο να είναι κρεμώδες), σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγη παρμεζάνα από πάνω.</li>
<li></li>
</ul>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα