Χωριάτικη…. μακαρονάδα!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>250 γρ. λαζάνια</li>
<li>400 γρ. φασολάκια</li>
<li>λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα</li>
<li>1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο</li>
<li>300 γρ. λουκάνικο σε διαγώνιες φέτες</li>
<li>1 κ.γ. δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο</li>
<li>1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη</li>
<li>50 ml ξύδι μπαλσάμικο</li>
<li>λίγο νερό από τα μακαρόνια</li>
<li>2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη</li>
<li>1 κ.σ. μέλι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>γιαούρτι για το σερβίρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Σπάμε τα λαζάνια σε ένα μπολ σε ανομοιόμορφα κομμάτια.</li>
<li>Σε αλατισμένο νερό που βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια και τα λαζάνια και βράζουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να έχουν βράσει.</li>
<li>Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα φασόλια και τα κρατάμε στο πλάι μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.</li>
<li>Στη συνέχεια σε μεγάλο καυτό τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.</li>
<li>Προσθέτουμε στο τηγάνι και τα λουκάνικα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.</li>
<li>Τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα αρωματικά (δενδρολίβανο και ρίγανη) και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό ακόμα.</li>
<li>“Σβήνουμε” με το ξύδι και με μια κουταλιά νερό ή και λίγο περισσότερο που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά. Το άμυλο που έχει το νερό των ζυμαρικών θα βοηθήσει να δέσει λίγο ακόμα η σάλτσα.</li>
<li>Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μέλι και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε τη γεύση μήπως χρειάζεται περισσότερο τυρί ή μέλι.</li>
<li>Σερβίρουμε ανακατεύοντας το μείγμα αυτό με τα ζυμαρικά και επιπλέον αλατοπίπερο αν χρειάζεται.</li>
<li>Το γαρνίρισμα γίνεται με το γιαούρτι.</li>
</ul>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα