Πένες με μελιτζάνες και μοτσαρέλα στο χαρτί!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1 πακέτο πένες</li>
<li class="ingredient">3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">1 κονσέρβα κονκασέ</li>
<li class="ingredient">15 ντοματίνια</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">2 μελιτζάνες μέτριες, σε κυβάκια</li>
<li class="ingredient">4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο, μικρό ή μια κουτ. γλυκού ξερό</li>
<li class="ingredient">¾ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη</li>
<li class="ingredient">2 μπάλες μοτσαρέλα, σε κυβάκια</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
<li class="ingredient">χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο</li>
</ul>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<p> </p>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Βράζετε τις πένες στο μισό ακριβώς χρόνο απ’ όσο λέει το πακέτο. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κονκασέ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ύστερα ρίχνετε και τα ντοματίνια. Τα φέρνετε μια δυo βόλτες, προσθέτετε το βασιλικό και κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα κυβάκια της μελιτζάνας με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Παίρνετε μια γάστρα ή οποιοδήποτε σκεύος για το φούρνο που να είναι σχετικά στενό και βαθύ, όπως, ας πούμε το κεραμικό που ψήνετε το σουφλέ. Το ντύνετε με δύο στρώσεις χαρτί για το φούρνο, αφήνοντας να προεξέχει ένα μεγάλο κομμάτι που θα χρησιμέψει σαν καπάκι.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Βάζετε μέσα τις πένες, τα τυριά, τη σάλτσα, τις μελιτζάνες και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά και κλείνετε καλά την επιφάνεια με το χαρτί που περισσεύει. Αν το σκεύος έχει καπάκι, το καπακώνετε. Διαφορετικά, δεν πειράζει. Το χαρτί είναι από μόνο του αρκετό. Ψήνετε το φαγητό για 20 λεπτά και το σερβίρετε ζεστό.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"><a href="http://www.olivemagazine.gr/">http://www.olivemagazine.gr/</a></p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα