Λαζάνια με κοτόπουλο και τυριά

<div class="ingredients">
<div class="title">υστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<p>· 500 γρ. κιμά κοτόπουλου</p>
<p>· 2 κρεμμύδια</p>
<p>· 4 σκ. σκόρδο</p>
<p>· 4 κ.σ. αλεύρι</p>
<p>· 4 κ.σ. βούτυρο</p>
<p>· 1/2 ποτήρι κρασί</p>
<p>· 500 γρ. νερό ή ζωμό κοτόπουλο</p>
<p>· 250 ml κρέμα γάλακτος</p>
<p>· ξερό ή φρέσκο βασιλικό λεπτοκομμένο</p>
<p>· 6 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα</p>
<p>· 16 λαζάνια (που δεν θέλουν βράσιμο)</p>
<p>· 500 γρ. τυριά διάφορα</p>
<p>· φύλλα βασιλικού λεπτοκομμένα</p>
<p>· αλάτι</p>
<p>· πιπέρι</p>
<p>· λίγο ελαιόλαδο</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p>Για το κοτόπουλο</p>
<ul>
<li>
<p>Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και το μισό σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε μια κουταλιά βούτυρο.</p>
</li>
<li>
<p>Προσθέτουμε τον κιμά. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το μισό κρασί, βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.</p>
</li>
<li>
<p>Αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολ</p>
</li>
</ul>
<p>Για τη μπεσαμέλ</p>
<ul>
<li>
<p>Στο ίδιο κατσαρόλι σοτάρουμε το άλλο κρεμμύδι και το σκόρδο επίσης ψιλοκομμένα με το υπόλοιπο βούτυρο (3 κουταλιές).</p>
</li>
<li>
<p>Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, ακολούθως το νερό και ύστερα την κρέμα. Βάζουμε και το βασιλικό, σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μια ελαφριά μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε τη μίση παρμεζάνα</p>
</li>
</ul>
<p>Για τα λαζάνια</p>
<ul>
<li>
<p>Ενδιάμεσα βάζουμε ένα ένα τα λαζάνια σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο απλώνοντας λίγο ελαιόλαδο ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν.</p>
</li>
</ul>
<p>Ετοιμάζω τη γέμιση.</p>
<ul>
<li>
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τυριά και τα φύλλα βασιλικού.</p>
</li>
<li>
<p>Προσθέτουμε το κοτόπουλο, μίση κούπα από τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αλάτι και πιπέρι.</p>
</li>
<li>
<p>Βάζουμε γέμιση στην άκρη του κάθε λαζανιού και τυλίγουμε σε ρολό. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ στον πάτο του όποιου έχουμε βάλει λίγη μπεσαμέλ.</p>
</li>
<li>
<p>Την υπόλοιπη τη ρίχνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στο τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκριλ για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα…</p>
</li>
</ul>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα