Τσίπρας: Είμαι έτοιμος για συμφωνία

Αισιοδοξία ότι ίσως και αύριο-και πάντως νωρίτερα από τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής- θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους εκφράζουν στον Real.gr ανώτερες κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πηγές. 

«Είμαι έτοιμος για συμφωνία» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε στενούς του συνεργάτες που ενημέρωσε πριν τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει από το μεσημέρι σήμερα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί απόψε μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν στην Αθήνα για το επόμενο τριήμερο, γεγονός που προϊδεάζει τόσο για συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, όσο και για τυχόν ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο.

Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις εκτιμάται ότι θα παίξει η στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, με το Μέγαρο Μαξίμου πάντως να εκτιμά ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν θα ανατρέψει την κυβέρνηση.

«Όπλο» στα χέρια του πρωθυπουργού οι παραχωρήσεις των δανειστών για το χρέος και το αναπτυξιακό πακέτο, ενώ τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα σκληρά.

Πηγή: Real.gr

Σχετικά άρθρα