Πέρασε με 2η νίκη ο Απόλλων

Με ευκολία ανάλογη του αναμενομένου, εξ αιτίας της σοβαρότητας με την οποία προσέγγισε και τον επαναληπτικό, ο Απόλλωνας επικράτησε με 2-0 σε βάρος της Σαξάν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και «κλείδωσε» με το ίδιο σκορ που είχε αποσπάσει στη Μολδαβία την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Στογιάνοβιτς (2’) και Παπουλής (61’) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα που φέρνει τους «γαλάζιους» της Λεμεσού (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) αντιμέτωπους με τη λιθουανική Τρακάι.

Η εικόνα του αγώνα
Το έργο του Απόλλωνα αναμενόταν να ήταν, ούτως ή άλλως, εύκολο, αφού το 2-0 του πρώτου αγώνα αποτελούσε ένα πολύ καλό προβάδισμα για την πρόκριση σε βάρος της Σαξάν. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ωστόσο, και κάτι τέτοιο πρέπει να είχε στο μυαλό του ο Λούκα Στογιάνοβιτς, που στο 2’ σκόραρε με κεφαλιά και έδωσε διαδικαστικό, ουσιαστικά, χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα.

Μετά από ένα υποτονικό 25λεπτο, μια ευκαιρία της Σαξάν στο 28’ μετά από λάθος του Γκουγιόν «άναψε» ξανά το παιχνίδι. Οι «γαλάζιοι» ανέβασαν στροφές και έγιναν πιο επιθετικοί, δημιουργώντας 5-6 αρκετά καλές στιγμές για να φτάσουν σε δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Κύριος εκφραστής των προσπαθειών των γηπεδούχων να σκοράρουν εκ νέου ήταν ο Κολοκούδιας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε σουτ στο δοκάρι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους.

Στο 61’ ωστόσο, ο Φώτης Παπουλής πρέπει να σκέφτηκε «ως εδώ και μη παρέκει» με τις χαμένες ευκαιρίες. Ο Ελλαδίτης είδε τον Χάμπο Κυριάκου να σεντράρει προς το μέρος του, έγειρε όπως έπρεπε το σώμα του και με φοβερό βολ-πλανέ νίκησε τον Τσιρίντσιουκ, διπλασιάζοντας τα γκολ του Απόλλωνα στην πρώτη του καλή ευκαιρία στην επανάληψη. Στη συνέχεια του αγώνα δεν καταγράφηκε κάτι το αξιοσημείωτο, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ νικήτρια με 2-0.

Οι συνθέσεις
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Λόπες, Φρέιρε, Γκουγιόν, Ελίζιο, Σατσέτι, Κυριάκου, Στογιάνοβιτς (57’ Ρόσα), Πέδρο (67’ Γουίλερ), Παπουλής, Κολοκούδιας (82’ Ιωσηφίδης).
ΣΑΞΑΝ: Τσιρίντσιουκ, Κουατζά, Ποποβίτσι, Αραμπάτζι, Κονέ, Μπαμπά (80’ Φοφανά), Κατάν (58’ Μπογκντάνοβ), Τρουχάνοβ, Νε, Σεμπάι (62’ Πούντους), Νταό.

MVP: Σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποίησε ο Χάμπος Κυριάκου, που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της ομάδας του από τον κεντρικό διάδρομο κυρίως με μακρινές μπαλιές προς τα «φτερά», ενώ φάνηκε απειλητικός για την αντίπαλη εστία σε δύο περιπτώσεις. Παράλληλα, προσέθεσε στο ενεργητικό του και την ασσίστ στο φοβερό γκολ του Παπουλή στο 61’.

UP: Ο Ελίζιο είχε στο ενεργητικό του αρκετές προωθήσεις και βοήθησε σε πολλές περιπτώσεις την επιθετική ανάπτυξη του Απόλλωνα από την αριστερή πτέρυγα.

DOWN: Μοναδικό ψεγάδι στην εμφάνιση του Απόλλωνα ήταν το λάθος στο οποίο υπέπεσε ο Γκουγιόν στο 28’. Αν στη θέση των παικτών της Σαξάν βρίσκονταν κάποιοι με στοιχειωδώς μεγαλύτερη ποιότητα, δύσκολα θα μπορούσε να αποφευχθεί το γκολ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το γρήγορο γκολ του Λούκα Στογιάνοβιτς «σκότωσε» τις ελάχιστες ελπίδες της Σαξάν να διεκδικήσει κάτι από το σημερινό παιχνίδι, δίνοντάς του, ουσιαστικά, διαδικαστικό χαρακτήρα από το 2ο λεπτό.

Πηγή: balla.com.cy 

Σχετικά άρθρα