Ραγδαία αύξηση των κονδυλωμάτων: Έγκαιρη διάγνωση και άμεση θεραπεία δίνουν τη λύση thumbnail
Τα δερματικά κονδυλώματα αποτελούν τα πλέον συνηθισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με την πλειοψηφία των ανθρώπων να εκτίθενται σε έναν από τους τύπους του ιού HPV κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Ραγδαία αύξηση των κονδυλωμάτων: Έγκαιρη διάγνωση και άμεση θεραπεία δίνουν τη λύση

Τα δερματικά κονδυλώματα αποτελούν τα πλέον συνηθισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με την πλειοψηφία των ανθρώπων να εκτίθενται σε έναν από τους τύπους του ιού HPV κάποια στιγμή στη ζωή τους.


Το σημαντικότερο όλων είναι να γίνει έγκαιρη διάγνωση και να επιλεγεί η κατάλληλη θεραπεία, ώστε να ξεκινήσει άμεσα.


Σε ένα σωστά οργανωμένο σε εξοπλισμό και με την κατάλληλη τεχνογνωσία στην αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων δερματολογικό ιατρείο, η πλέον αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος που πρέπει να εφαρμόζεται είναι το υπερπαλμικό Laser CO2 καθώς και ειδικών μεγεθυντικών φακών με ενισχυμένη δέσμη φωτός. Έτσι επιτυγχάνεται η επιλεκτική και δραστική εξάλειψη των κονδυλωμάτων, επιτρέποντας την άμεση αντιμετώπιση όλων των υφιστάμενων βλαβών σε μία και μόνο συνεδρία.


Κατά τη θεραπευτική συνεδρία εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ σύντομος, χωρίς πόνο και χωρίς τη δημιουργία υποχρωμιών και ουλών.


Ωστόσο, απαιτείται ιδιαίτερη επιδεξιότητα και τεχνογνωσία από τον θεράποντα δερματολόγο καθώς και ένα σωστά οργανωμένο και άρτια εξοπλισμένο δερματολογικό ιατρείο.


Μέσω της χρήσης ειδικών δερματολογικών οργάνων εξασφαλίζεται η ανίχνευση ακόμα και των πιο μικροσκοπικών αρχόμενων βλαβών, των υποκλινικών βλαβών (αυτών που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι), έτσι ώστε να εξαλειφθούν επιλεκτικά, ώστε να μην αποτελέσουν συνεχιζόμενη εστία μεταδοτικότητας, επέκτασης, δημιουργίας νέων βλαβών και αιτία δημιουργίας συνεχών υποτροπών.


Μετά την εξάχνωση των βλαβών με το υπερπαλμικό CΟ2 Laser, εφαρμόζεται η απόξεση για την επιμελή απομάκρυνση της κατεστραμμένης δερματικής βλάβης και κατόπιν η άμεση επανάληψη της εφαρμογής του υπερπαλμικού Co2 Laser, ακόμη και στην ευρύτερη περιφέρεια μερικών χιλιοστών γύρω από τις βλάβες, διασφαλίζει την πλήρη και αποτελεσματική εξάλειψη των δερματικών κονδυλωμάτων.


Με τα πλέον σύγχρονα CO2 Laser αντιμετωπίζονται άμεσα τα αίτια υποτροπής της νόσου αφού εξαλείφονται όλες τις εστίες και διακόπτεται η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.


Συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης των ΣΜΝ


   • Χρήση προφυλακτικού πάντα όταν ερχόμαστε σε σεξουαλική επαφή με νέους ερωτικούς συντρόφους.

  • Αποφυγή μικροτραυματισμών

  • Αυτοεξέταση

  • Εξέταση ερωτικού συντρόφου

  • Εμβολιασμός

  • Μείωση του αριθμού των σεξουαλικών συντρόφων

  • Συχνή πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, ιδιαίτερα στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

  • Επίσκεψη σε ειδικό Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο σε περίπτωση υποψίας κάποιας βλάβης ή ακόμα και για προληπτικούς λόγους.

  • Ανίχνευση και εξάλειψη ακόμα και των υποκλινικών βλαβών, δηλαδή αυτών που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι..


 


stopkondylomata.com
 Γράφει ο Δερματολόγος, Dr. Τζερμιάς. 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X