Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δερματολογία / Συμπληρώματα κολλαγόνου – Πόσο υγιεινά είναι;
Συμπληρώματα κολλαγόνου - Πόσο υγιεινά είναι; thumbnail

Βάσια, 49 ετών

Συμπληρώματα κολλαγόνου – Πόσο υγιεινά είναι;

ΕΡΩΤΗΜΑ
θα ήθελα να ξέρω αν αξίζει να πάρω τα κολλαγόνα που διαφημίζουν στην τηλεόραση. Είναι όντως τόσο καλά για την υγεία μας οσο ισχυρίζονται; Ευχαριστώ


Στο ερώτημά απάντησε η Μαργαρίτα Βεργολιά, Δερματολόγος – ΑφροδισιολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η παραγωγή του κολλαγόνου όταν μεγαλώνουμε επιβραδύνεται, και το δέρμα γίνεται πιο εύθραυστο, λιγότερο ελαστικό,  με ρυτίδες, τα μαλλιά λεπταίνουν, τα νύχια σπάνε πιο εύκολα. Πάρα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν την παραγωγή του κολλαγόνου, κυρίως πιστεύοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει στην εμφάνιση τους και στην αποκατάσταση των ρυτίδων.  Έτσι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση κατανάλωσης διατροφικών συμπληρωμάτων κολλαγόνου σε υγρή ή άλλη μορφή με στόχο να ενισχυθεί η υγεία αλλά και η ομορφιά μας.


Το κολλαγόνο είναι ένα πολύ χρήσιμο συστατικό για τον οργανισμό,  ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος ,  των ιστών,  των αρθρώσεων και των οργάνων γενικότερα. Όμως, αφού μεγάλο μέρος από αυτό αποβάλλεται από το πεπτικό σύστημα, δεν είμαστε σίγουροι ότι τα πολυδιαφημιζόμενα είδη πόσιμου κολλαγόνου κατευθύνονται  στα όργανα και στα συστήματα για τα οποία διαφημίζονται. Πολλές φορές ο καταναλωτής μπορεί να παρασυρθεί από πολλά υποσχόμενες διαφημιστικές καμπάνιες. Θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός στην επιλογή προϊόντος από την γκάμα που υπάρχει στην αγορά  και να βασίζεται σε τεκμηριωμένες μελέτες για την χρήση αυτών.


Οι μελέτες  παρόλα αυτά, που έχουν γίνει για το πόσιμο κολλαγόνο δεν είναι ιατρικά επαρκώς τεκμηριωμένες. Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη πόσιμου κολλαγόνου τα οποία  είναι ζωικής προέλευσης, κυρίως από ψάρια  και δυστυχώς  χρειάζονται πολλές μελέτες ακόμα για να αποδείξουν ότι η βιοδιαθεσιμότητα τους είναι τέτοια, ώστε καταστούν αποτελεσματικά . Γι΄ αυτό το λόγο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν επενδύουμε χρήματα σε ένα τομέα που είναι τόσο αμφιλεγόμενος.Έτσι αν θελήσουμε να βελτιώσουμε το δέρμα μας θα πρέπει να το ενισχύσουμε με πιο εξειδικευμένες θεραπείες όπως είναι οι ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος, Laser ή θεραπείες  με σωστά δερμοκαλλυντικά, ώστε να στοχεύσουμε απευθείας στην αποκατάσταση των ρυτίδων και στην απώλεια όγκου, που επέρχεται   με την πάροδο του χρόνου στο πρόσωπο και γενικώς στο δέρμα μας.    Εμπιστευτείτε τους εξειδικευμένους δερματολόγους , οι οποίοι ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο ενισχύουμε επιστημονικά την ποιότητα του δέρματος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X