Νοστιμη και γρήγορη ομελέτα με μυρωδικά!

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Έ</span>να πλήρες και γρήγορο γεύμα, πλούσιο σε άρωμα και γεύση, με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο. </p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>3 αυγά</li>
<li>2 κουτ. σούπας μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα (μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος, θυμάρι, εστραγκόν, σχοινόπρασο)</li>
<li>1 κουτ. σούπας γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο)</li>
<li>1 κουτ. γλυκού σάλτσα χαρίσα (σάλτσα πιπεριάς – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα, και στα μπαχαράδικα) ή 1 κουτ. γλυκού πελτέ</li>
<li>αλάτι</li>
<li>2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 15 γρ. βούτυρο</li>
<li>ώριμες ντομάτες για το σερβίρισμα </li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 1 ομελέτα</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 4΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb">Διαδικασία</span>Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το γιαούρτι, τη σάλτσα χαρίσα ή τον πελτέ και αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε την ομελέτα (με προσοχή πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατύχημα) και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα