Κωνσταντινίδης: «Πληρώσαμε την απουσία πλάνου»

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης έδωσε συνέντευξη στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ στο Ντούρβερτ της Ολλανδίας, πριν το φιλικό με την Ντνίπρο και μίλησε για όσα έγιναν κι αυτά, που… γίνονται.
Aναλυτικά τα όσα είπε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ…
Για τη βιαστική του επιστροφή στο φινάλε της σεζόν: «Ήταν μια επιλογή που πάρθηκε από μένα και το τεχνικό τιμ, η οποία δεν μας δικαίωσε. Ό,τι έγινε, έγινε».
Για το κόστος που μπορεί να έχουν οι τραυματισμοί στην αυτοπεποίθησή του: «Ο τραυματισμός είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποφύγει. Σίγουρα χάνεις έδαφος, αλλά εγώ ξέρω ότι αν δουλέψω σωστά, θα γίνει αυτό που θέλω».
Για την κατάστασή του τώρα και το πρόγραμμα επανένταξης που ακολουθεί: «Δεν προλαβαίνω το παιχνίδι της Πέμπτης, αλλά πιστεύω πως θα είμαι διαθέσιμος στο δεύτερο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβα στην Τούμπα. Πρέπει να συνδυαστεί η φυσική κατάσταση και η ενδυνάμωση. Ο γιατρός της ομάδας μαζί με το γυμναστή έχουν βγάλει ένα πρόγραμμα με τον γιατρό να με παρακολουθεί συνεχώς. Πρέπει να δουλέψω σε κάποια πράγματα, για να αποφύγω τραυματισμούς μυϊκούς που είχα εμφανίσει τα τελευταία δύο χρόνια».
Για τη συνεργασία του με το νέο γυμναστή: «Και μόνο το βιογραφικό του μιλά από μόνο του. Είναι συνεχώς κοντά μας. Στο γυμναστήριο μας καθοδηγεί για τις σωστές ασκήσεις».
Για τον Ιγκόρ Τούντορ: «Τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του είναι φιλόδοξοι, νέοι και θέλουν να φτιάξουν το όνομά τους μέσα από τη δουλειά τους στην ομάδα. Δείχνουν να έχουν αυτοπεποίθηση γι’ αυτό που κάνουν, αλλά έχουν αντίπαλο το χρόνο που μας πιέζει όλους».
Για το γεγονός πως οι προπονητές που έχει δουλέψει στον ΠΑΟΚ είναι λιγότεροι από τα χρόνια του στην ομάδα: «Όντως. Είναι δύσκολο κάθε χρονιά να αλλάζει όχι μόνο ο προπονητής, αλλά και οι ποδοσφαιριστές. Δε φταίνε για όλα οι προπονητές ή οι παίκτες. Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την απουσία πλάνου».
Για το τι εννοεί με το «δεν υπήρχε πλάνο»: «Σημαίνει να ξέρεις το πως θα κινηθείς και μεταγραφικά και αγωνιστικά. Πέρυσι ακουγόταν συνεχώς εντός και εκτός ομάδας ότι θα γίνουν κινήσεις, αλλά δεν έγιναν ποτέ. Εγώ που το έβλεπα απ’ έξω, αλλά και όταν το συζητούσαμε μεταξύ μας, βλέπαμε ότι ίσως δεν θα αντέξουμε».
Για τις δηλώσεις περί πρωταθλήματος πέρυσι: «Όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό, τι να πεις; Ξέραμε μέσα μας πως δεν θα είναι εύκολο, πως δεν θα είμαστε έτοιμοι. Ίσως θα έπρεπε να ήμασταν πιο εγκρατείς. Ίσως θα έπρεπε να γίνει διαφορετικός χειρισμός».
Για τις δηλώσεις Αθανασιάδη για αρρώστια στα αποδυτήρια: «Δεν νομίζω ότι ήταν έτσι ακριβώς τα πράγματα. Δεν διαφωνώ στην ατάκα του ότι κάποιοι έβαλαν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα, αλλά η ουσία είναι ότι όλα τα αφήνουμε πίσω μας. Έχουν γίνει κάποιες πρώτες μεταγραφικές κινήσεις. Θα γίνουν κι άλλες και θα προσπαθήσουμε να μπούμε δυνατά στα πρώτα παιχνίδια».
Για το αν το ρόστερ έμενε ως έχει: «Έτσι όπως είμαστε τώρα, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και αυτό το ξέρουμε».
Για τον Τούντορ που επιμένει ότι η νοοτροπία είναι πιο σημαντική από το σύστημα: «Σε αυτό δεν έχει άδικο. Το κάθε σύστημα έχει τις δικές του απαιτήσεις τακτικά. Αλλά το πως μπαίνει η ομάδα στο παιχνίδι σε επίπεδο νοοτροπίας πρέπει να είναι κοινό. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε κι αυτό το στοιχείο».
Για το νέο του ρόλο ως φουλ μπακ στο νέο σύστημα: «Η συγκεκριμένη θέση μου αρέσει. Υπάρχουν μεγαλύτερες ευθύνες, μεγαλύτερες αποστάσεις να καλύψεις. Για εμένα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, διότι είτε ως μπακ είτε ως φουλ μπακ, πρέπει πάντα να έχεις γρήγορες επιστροφές».
Για τα παιχνίδια με τη Λοκομοτίβα: «Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά πρέπει να προκριθούμε με οποιονδήποτε τρόπο, έτσι ώστε να έχουμε ηρεμία».
Για το στόχο της φετινής σεζόν: «Θα πρέπει να αποκτήσουμε αγωνιστική ταυτότητα ως ομάδα, ως σύλλογος. Αυτό θα μας οδηγήσει και στους στόχους που θα μπουν».
Για το πως περιμένει την Τούμπα στο πρώτο ματς της χρονιάς: «Τι να σου πω… Καταλαβαίνω γιατί το ρωτάς. Εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, να δουλέψουμε και να τους πείσουμε να μας υποστηρίξουν».

Σχετικά άρθρα