LIVE: Τα βλέμματα στραμμένα στο Eurogroup

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση με τον χώρο διεξαγωγής του Eurogroup τις αφίξεις αλλά και τις δηλώσεις των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

– Λίγο πριν ξεκινήσει το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι: «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία τόσο επί της ουσίας όσο και επί των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων». 

– Ο υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, Έρικ Βίεμπς δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα βήμα προς τα μπρος με τις προτάσεις που κατέθεσε, ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να συζητηθούν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

– «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδηςλίγο πριν ξεκινήσει το κρίσιμο eurogroup που θα εξετάσει την πρόταση της κυβέρνησης. 

– Ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ, Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στον χώρο όπου συνεδριάζει το Eurogroup, ανέφερε πως το διακύβευμα θα είναι οι πολλές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν

– “Βλέπουμε ότι υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά να επιτευχθεί συμφωνία. Η σημερινή ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο κατέδειξε ότι υπάρχει σαφής πλειοψηφία για να προχωρήσουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σχολίασε οαντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντομπρόφσκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

– Συνάντηση Τσακαλώτου-Σαπέν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

– Η Ελλάδα τώρα έχει υποβάλει καλύτερες προτάσεις, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικός, Χ. Σέλινγκ και επεσήμανε ότι μέσα στις επόμενες 14 ημέρες πρέπει αυτά τα μέτρα να νομοθετηθούν και να προχωρήσουν. 

–  Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι βρισκόμαστε εδώ για να πετύχουμε μεγαλύτερη πρόοδο.

– Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κλειδί για να ξεμπλοκάρει ένα πρόγραμμα είναι οι μεταρρυθμίσεις. 

Βίντεο και Live Streaming στο real.gr

Σχετικά άρθρα