Ζέκα: «Αγαπάω την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό»

Ο Κάρλος Ζέκα άνοιξε την καρδιά του στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία και μίλησε για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Ο αρχηγός του “Τριφυλλιού” τόνισε πως η ομάδα έχει μεγαλώσει την τελευταία διετία, αναφέρθηκε στα προκριματικά του Champions League και επανέλαβε το δέσιμό του με την Ελλάδα εκφράζοντας την επιθυμία να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας.
Τι θα κάνει η ομάδα φέτος; Έχεις την εμπειρία περισσότερο από τον καθένα…
«Βλέπω την ομάδα καλή. Προπονούμαστε καλά και σκληρά, γνωρίζοντας πως η σεζόν είναι μεγάλη. Πρώτα από όλα έχουμε μπροστά μας τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για τα οποία πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για την πρόκριση. Για το πρωτάλημα, θέλουμε να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι. Όπως λέω συνέχεια πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Φυσικά θέλουμε να πάρουμε όλα τα ματς. Αν γίνει αυτό θα είμαστε πρωταθλητές. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, δεν θέλουμε να υποσχεθούμε τίποτα. Θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά, θα δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στο επίπεδο που ήταν».
Σε σχέση με πέρυσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια ποια είναι η διαφορά στην προετοιμασία φέτος;
«Είναι διαφορετικά. Πήραμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία, που έπαιζαν σε μεγάλες ομάδες. Οι παίκτες που πριν δύο χρόνια ήταν νεαροί, τώρα έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Η ομάδα μεγάλωσε αυτή την διετία και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά».
Ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος φέτος;
«Ήρθαν καλοί παίκτες, παίκτες υψηλού επιπέδου που θα μας βοηθήσουν. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πριν αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Αυτά που κάνεις στο γήπεδο κρίνουν αν είσαι καλύτερος ή χειρότερος. Τώρα νιώθουμε ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα. Δεν μετρούν οι λέξεις αλλά οι πράξεις».
Από τους νέους παίκτες ποιος σου έχει κάνει εντύπωση μέχρι τώρα;
«Όλοι είναι στο ίδιο καλό επίπεδο. Δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτή την εβδομάδα. Οι παίκτες ξέρουν να παίζουν ποδόσφαιρο, βλέπεις πως είναι καλοί παίκτες. Είναι λογικό βέβαια να κάνουμε και λάθη αυτή την περίοδο, υπάρχει μεγάλη κούραση. Νομίζω όλοι οι νέοι παίκτες θα μας βοηθήσουν πολύ κατά την διάρκεια της σεζόν».
Θα είστε έτοιμοι για τα προκριματικά;
«Σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι από όσα βλέπετε τώρα. Έχουμε μια εβδομάδα προετοιμασίας, παίξαμε απέναντι στην Μπριζ. Νομίζω κάναμε καλό παιχνίδι. Κάποιοι παίκτες έπαιξαν μόλις με τέσσερις και πέντε προπονήσεις. Θέλαμε να νικήσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι κι αλλιώς δεν μετράει το αποτέλεσμα αυτή την περίοδο. Το θέμα είναι να πάρουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Παίξαμε απέναντι σε ομάδες Τσάμπιονς Λιγκ και νομίζω πως είμαστε πιο έτοιμοι από πριν και θα είμαστε πανέτοιμοι ενόψει των προκριματικών».
Πιστεύεις πως είστε φαβορί για τον τίτλο, καθώς έχετε ίδιο προπονητή, ίδια ομάδα και καλές μεταγραφές; Ένα «πακέτο» που δεν έχει ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός;
«Φαβορί είναι πάντα εκείνος που κατακτά το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός, πήρε και το κύπελλο και έχει αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που είχε και πέρυσι. Εμείς δεν θέλουμε να λέμε αν είμαστε φαβορί ή όχι. Είναι εύκολο να το λες και δύσκολο να το δείχνεις στο γήπεδο. Σίγουρα το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό, έρχεται και η ΑΕΚ. Σίγουρα είναι σημαντικό πως έχουμε την ίδια ομάδα, τον ίδιο προπονητή. Αυτό είναι καλό αλλά θα δούμε στο τέλος. Όλες οι ομάδες ξέρουν την δύναμη των άλλων. Παιχνίδι με το παιχνίδι θέλουμε να δείχνουμε μέσα στο γήπεδο ποιοι είμαστε. Όχι στα λόγια».
Περιμένεις το φετινό πρωτάθλημα να είναι πιο δίκαιο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις;
«Τι μπορώ να σου πω; Δεν ξέρω. Το ελπίζω να είναι καλύτερο με τους διαιτητές και όλα αυτά. Πολλά πράγματα συμβαίνουν τώρα τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι καλό για την χώρα, για το άθλημα. Αυτό θέλει ο καθένας στην Ελλάδα, αυτό περιμένει, να αλλάξουν κάποια πράγματα. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Εσείς ξέρετε καλύτερα τι γίνεται έξω από το γήπεδο. Απλά θέλω το ποδόσφαιρο να είναι πιο δίκαιο και σωστό για όλες τις ομάδες».
Ποια ομάδα προτιμάς στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ;
«Δεν μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο. Όλες είναι δύσκολες ομάδες. Όποιος και να έρθει εμείς θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για να πάρουμε την πρόκριση».
Είσαι πέντε χρόνια στην ομάδα. Θέλεις να συνεχίσεις για πολλά χρόνια ακόμη και πως σκέφτεσαι την Εθνική Πορτογαλίας;
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Νιώθω καλύτερα από ποτέ στην καριέρα μου. Νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, νιώθω σημαντικός. Αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω τον Παναθηναϊκό και είμαι παραπάνω από χαρούμενος με αυτά που ζω. Είναι τιμή μου να είμαι αρχηγός σε αυτή την μεγάλη ομάδα. Γιατί να σκεφτώ να φύγω; Είμαι χαρούμενος, το ίδιο και η οικογένειά μου».
Τι γίνεται με το ελληνικό διαβατήριο;
«Είναι κάποια χαρτιά. Ο σύλλογος δουλεύει πάνω σε αυτό το κομμάτι. Ότι χαρτί ζητήσουν εγώ το πηγαίνω και θα δούμε τι θα γίνει».
Θα ήθελες να παίξεις στην Εθνική Ελλάδος;
«Ποτέ δεν έπαιξα στην χώρα μου, είμαι εδώ πολλά χρόνια και νιώθω Έλληνας. Ένας από εσάς. Η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός μου έδωσαν πολλά πράγματα στην ζωή μου. Αν η ομοσπονδία πιστεύει ότι μπορώ να βοηθήσω τότε θα το κάνω με όλη μου την καρδιά, με όλες μου τις δυνάμεις».

Σχετικά άρθρα