LIVE: Οι αφίξεις των ΥΠ.ΟΙΚ στο Eurogroup

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τις προσελεύσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Η Σύνοδος των “28” ματαιώθηκε, ώστε οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης να έχουν περισσότερο χρόνο στη συνεδρίαση που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής.
Την είδηση επιβεβαίωσε με tweet και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Σύμφωνα με τον Τουσκ η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα διαρκέσει έως ότου ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για την Ελλάδα.
Οι δηλώσεις των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης πριν από το Eurogroup
– Κανείς δεν μπλοκάρει τη συμφωνία για την Ελλάδα, τονίζει σήμερα ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ μετά την είδηση ότι η Φινλανδία είναι έτοιμη να ασκήσει βέτο για να μπλοκάρει τρίτο πακέτο διάσωσης.
– Νομίζω ότι δεν είναι πολύ εύκολο να πάρει η Κομισιόν την εντολή να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις στο επίπεδο ESM, τουλάχιστον σήμερα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
– Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε ότι το Eurogroup ετοιμάζει το σχέδιο ενός Μνημονίου που δημιουργεί προοπτική για την Ελλάδα.
– Υπάρχουν ακόμη πολλές διαφωνίες εντός του Eurogroup και με την Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γκέοργκ Σέλινγκ. Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία σε μια σειρά ζητημάτων, υπογράμμισε.
– Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν έκανε καμία δήλωση προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Ευρωομάδας.
– Στην έλλειψη εμπιστοσύνης στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Παντοάν, σημειώνοντας ότι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα.
– Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα σήμερα, τόνισε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Καζίμιρ. Ερωτηθείς τι περιμένει να γίνει σήμερα, τόνισε “Τίποτα”.
– Οι θεσμοί συμφωνούν ότι υπάρχει βάση για έναρξη διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Δείτε τις αφίξεις στο Real.gr

Σχετικά άρθρα