Sundae με κεράσια!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>½ κούπα ζάχαρη</li>
<li>1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας</li>
<li>200 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια</li>
<li>120 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι</li>
<li>¼ κ.γ. αλάτι</li>
<li>125 γρ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κομμάτια</li>
<li>παγωτό βανίλια για σερβίρισμα</li>
<li>παγωτό σοκολάτα για σερβίρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 4 λεπτά.</li>
<li>Χτυπάμε στο μούλτι τα κεράσια μέχρι να γίνουν πουρές.</li>
<li>Σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν τα χτυπημένα κεράσια, ο χυμός από το λεμόνι και το αλάτι .</li>
<li>Χτυπάμε συνεχώς προσθέτοντας το μισό μείγμα από το χυμό στο μείγμα με τα αυγά και μετά όλο αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χυμό.</li>
<li>Μειώνουμε τη φωτιά από μέτρια σε χαμηλή και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει το μείγμα να βγάζει μπουρμπουλήθρες και το μείγμα να πήξει (για περίπου 3 λεπτά).</li>
<li>Εκτός φωτιάς, βάζουμε σιγά μέσα τα κομμάτια από το βούτυρο.</li>
<li>Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη πιέζοντας την στην επιφάνεια του μείγματος για να μη δημιουργηθεί κρούστα. Παγώνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες.</li>
<li>Για να σερβίρουμε βάζουμε σε μπολάκια, μαζί με το παγωτό βανίλια, παγωτό σοκολάτα το μείγμα μας και σαντιγύ.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα