ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Εύκολα brioche

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li><span>3 αυγά</span></li>
<li><span>2 κ.σ. ζάχαρη άχνη</span></li>
<li><span>500 γρ. αλεύρι σκληρό</span></li>
<li><span>1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά</span></li>
<li><span>1 κ.γ. αλάτι</span></li>
<li><span>190 γρ. γάλα</span></li>
<li><span>200 γρ. βούτυρο πολύ μαλακωμένο σχεδόν μισολιωμένο</span></li>
<li><span>1 κρόκο αραιωμένο με νερό για επάλειψη</span></li>
</ul>
</div>
<div> </div>
<div>Μέθοδος Εκτέλεσης
<div class="text">
<p>Εύκολα brioche χωρίς μίξερ!!! </p>
<ul>
<li><span>Προτιμούμε το γάλα και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li><span>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.</span></li>
<li><span>Το μείγμα δεν θα ομογενοποιηθεί… αρκετά σβολιασμένο θα είναι…</span>αλλά δεν πειράζει.</li>
<li><span>Προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ με τη μαγιά.</span></li>
<li>Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το πιρούνι</li>
<li><span>Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Δεν χρειάζεται να βάλουμε χέρια.</span></li>
<li><span>Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα ή με ένα σελοφάν και το αφήνετε σε ένα δροσερό μέρος για όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 6 ώρες.</span></li>
<li><span>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.</span></li>
<li><span>Βουτυροαλευρώνουμε καλά μια θήκη για 12 μάφιν. Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας. Κόβουμε τη ζύμη σε 12 μπάλες και τις βάζουμε στις θήκες. Με ένα κρόκο αραιωμένο με νερό αλείφουμε από πάνω τα μικρά brioche με τη βοήθεια ενός πινέλου.</span></li>
<li><span>Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.</span></li>
</ul>
</div>
<div> </div>
<div>http://akispetretzikis.com/</div>
</div>

Σχετικά άρθρα