ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Σαλάτα με φακές και φέτα Βόνιτσας

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>2 κ.γ. ελαιόλαδο</li>
<li>2 κ.γ. σπόρους κύμινου</li>
<li>1 σκ. σκόρδο λιωμένη</li>
<li>2 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο σε ξύσμα</li>
<li>125 γρ. φακές</li>
<li>750 ml ζωμός λαχανικών</li>
<li>2 κ.σ. δυόσμος φρέσκο, ψιλοκομμένο</li>
<li>2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο</li>
<li>χυμό απο 1 λάιμ</li>
<li>150 γρ. σπανάκι baby </li>
<li>200 γρ. φέτα Βόνιτσας</li>
<li>φρέσκο πιπέρι</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p>Υγιεινή σαλάτα με αυτή τη φοβερή φέτα!</p>
<ul>
<li>Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέση θερμοκρασία, προσθέτουμε τους σπόρους από κύμινο, το σκόρδο και το τζίντζερ και τα τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις φακές και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.</li>
<li>Αδειάζουμε το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το ζουμί και οι φακές να μαλακώσουν (ξαφρίζοντας ανα διαστήματα). Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.</li>
<li>Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.</li>
<li>Προσθέτουμε σε ένα μπολ, το δυόσμο και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό από ένα λάιμ. 
Τοποθετούμε τα φύλλα από το σπανάκι σε ατομικά μπολ. Εμείς χρησιμοποιήσαμε κατεψυγμένα φύλλα από σπανάκι το οποίο το ζεματίσαμε 1-2 λεπτά σε καυτό νερό και στραγγίξαμε καλά. Από πάνω βάζουμε ένα τέταρτο από τις φακές και τη φέτα Βόνιτσας σε κάθε μπολ.</li>
<li>Σερβίρουμε με φρέσκο μαύρο πιπέρι.</li>
</ul>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα