ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Σαλάτα με κοτόπουλο, πορτοκάλι και κάρδαμο

<div class="recipe-info-left">
<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>2 φιλέτα κομμένα στη μέση, στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα</li>
<li>σπρέι μαγειρικής</li>
<li>καρύκευμα για κοτόπουλο</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο</li>
<li>1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>1 κουταλιά της σούπας μέλι</li>
<li>1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού</li>
<li>1 κουταλιά της σούπας νερό</li>
<li>1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</li>
<li>4 φλιτζάνια κάρδαμο χωρίς το σκληρό τους μέρος</li>
<li>2 μεσαία πορτοκάλια ναβαλίνες καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες</li>
<li>1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένα τριμμένα φουντούκια</li>
<li>1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα</li>
<li>Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ( προαιρετικά)</li>
</ul>
</div>
<div class="recipe-info-right">
<h2>Τρόπος μαγειρέματος</h2>
<p><span class="step">1</span></p>
<p>Πασπάλισε το κοτόπουλο με το καρύκευμα.</p>
<p><span class="step">2</span></p>
<p>Ψέκασε ελαφρά ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα ταψί με το σπρέι μαγειρικής.</p>
<p><span class="step">3</span></p>
<p>Ζέστανε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μετά το κοτόπουλο.</p>
<p><span class="step">4</span></p>
<p>Μαγείρεψε για 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας το από μία φορά και άφησέ το στην άκρη.</p>
<p><span class="step">5</span></p>
<p>Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε ελαφρά το σχοινόπρασο με το λάδι, το μέλι , το χυμό λεμονιού , το νερό και το αλάτι .</p>
<p><span class="step">6</span></p>
<p>Πρόσθεσε τον κάρδαμο και ανακάτεψε πολύ καλά.</p>
<p><span class="step">7</span></p>
<p>Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μοίρασε τον κάρδαμο σε πιάτα σερβιρίσματος και κράτησε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ.</p>
<p><span class="step">8</span></p>
<p>Κόψε το κοτόπουλο σε κομμάτια και διακόσμησε τις φέτες πορτοκαλιού στα πιάτα.</p>
<p><span class="step">9</span></p>
<p>Πρόσθεσε από πάνω το υπόλοιπο υγρό και πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια, τυρί φέτα και εάν θέλεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα