ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Στήθος γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού

<div class="recipe-info-left">
<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>1/2 κιλό φιλεταρισμένο στήθος γαλοπούλας</li>
<li>2/3 φλιτζάνι ζωμό κρέατος με λιγότερο αλάτι</li>
<li>1/4 φλιτζάνι κρασί πόρτο</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα κεράσια</li>
<li>2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα μαύρο κεράσι</li>
<li>1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire</li>
<li>1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο</li>
<li>1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι</li>
<li>1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουερ</li>
<li>1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο</li>
<li>3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια</li>
<li>1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο</li>
</ul>
</div>
<div class="recipe-info-right">
<h2>Τρόπος μαγειρέματος</h2>
<p><span class="step">1</span></p>
<p>Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.</p>
<p><span class="step">2</span></p>
<p>Χτύπησε λίγο τα φιλέτα σου με σφυράκι κουζίνας ή πέρασέ τα με έναν πλάστη.</p>
<p><span class="step">3</span></p>
<p>Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι ζωμό με το κρασί και όλα τα υπόλοιπα 5 συστατικά (κεράσια, μαρμελάδα, σος, μπαλσάμικο, πιπέρι).</p>
<p><span class="step">4</span></p>
<p>Ανακάτεψε με ένα σύρμα τον υπόλοιπο ζωμό και το κορνφλάουερ.</p>
<p><span class="step">5</span></p>
<p>Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά.</p>
<p><span class="step">6</span></p>
<p>Πρόσθεσε τη γαλοπούλα και μαγείρεψε για 3 λεπτά.</p>
<p><span class="step">7</span></p>
<p>Γύρισε τη γαλοπούλα από την άλλη πλευρά και ψήσε για 1 λεπτό.</p>
<p><span class="step">8</span></p>
<p>Αφαίρεσέ την από το τηγάνι.</p>
<p><span class="step">9</span></p>
<p>Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς . Πρόσθεσε το μείγμα κρασιού και άφησε το να βράσει.</p>
<p><span class="step">10</span></p>
<p>Μαγείρεψε για 2 λεπτά.</p>
<p><span class="step">11</span></p>
<p>Πρόσθεσε το μείγμα με το κορνφλάουερκαι βράσε για 1 λεπτό.</p>
<p><span class="step">12</span></p>
<p>Σέρβιρε τη σάλτσα με την γαλοπούλα.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα