ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ:Τόνος στο γκριλ με ντοματίνια και ελιές

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br /></p>
<ul>
<li>4 φιλέτα τόνου των 200 γραμμαρίων</li>
<li>1 κύβο μυρωδικών με λαχανικά</li>
<li>200 γραμμάρια ντοματίνια</li>
<li>200 γραμμάρια ελιές Καλαμών μαύρες</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας κάπαρη</li>
<li>7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού</li>
<li>Φρέσκα βότανα για το γαρνίρισμα (π.χ. μαϊντανό, κόλιαντρο, βασιλικό)</li>
</ul>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ τις ελιές με την κάπαρη, και τα ντοματίνια. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανακατέψτε τον κύβο μυρωδικών με το ελαιόλαδο και τρίψτε με αυτό το μείγμα τα φιλέτα τόνου. Βάζετε στο γκριλ του φούρνου και ψήνετε 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή θερμοκρασία.</p>
<p>Αφαιρέστε τα φιλέτα από τον φούρνο. Σερβίρετε γαρνίροντας με το μείγμα ελιάς με ντοματίνια.<br />Πασπαλίστε με φρέσκα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλάτι.</p>

Σχετικά άρθρα