ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Ανάμεικτη σαλάτα με όσπρια

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>1/2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα<br />1/2 φλ. φάβα<br />1/2 φλ. φασόλια ξερά<br />1/2 φλ. ρεβίθια<br />1/2 φλ. φασόλια μαύρα<br />1 κ.σ. αλάτι<br />4 κ.σ. ειόλαδο<br />½ φλ. χυμό λεμόνι (ή ξίδι κατ επιλογή)</p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Μουλιάζουμε ξεχωριστά τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ (ή για 8 τουλάχιστον ώρες)</p>
<p>Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μαύρα φασόλια για 20 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη.</p>
<p>Αλλάζουμε το νερό και βράζουμε τη φάβα για 20 λεπτά. Τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στην άκρη.</p>
<p>Αλλάζουμε το νερό και βράζουμε μαζί τα υπόλοιπα φασόλια και τα ρεβίθια για 30 λεπτά.</p>
<p>Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.<br /><br />Σε αλατισμένο νερό ρίχνουμε όλα τα όσπρια μαζί και προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια.</p>
<p>Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.</p>
<p>Τα σουρώνουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν.</p>
<p>Σερβίρουμε σε μεγάλο ανοιχτό μπολ και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξίδι.</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα