Πήρε Βίλα η Κέρκυρα

Τη συμφωνία με τον Εμιλιάνο Βίλα ανακοίνωσε η Κέρκυρα. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους ενώ αύριο Τρίτη αναχωρεί για την Νάουσα όπου γίνεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, EMILJANO VILA, τον οποίο και καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας μας. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους (έως 30/6/2016).
Σημειώνεται ότι ο Vila, μετά την ένταξή του στην Κέρκυρα, θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή των Φαιάκων, η οποία αύριο, Τρίτη (14/7) το πρωί θα αναχωρήσει για τα Τρία Πέντε Πηγάδια, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας, ο Emiliano Vila δήλωσε στο kerkyrafc.gr τα εξής: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συμφωνία και την ένταξή μου σε μια εξαιρετική ομάδα, όπως η Κέρκυρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την ΠΑΕ, τον πρόεδρο, καθώς και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη και τη δυνατότητα που μου έδωσαν να επιστρέψω στην Ελλάδα. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη σεζόν, με απαιτήσεις, είμαι, όμως, βέβαιος ότι με σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος, να καταφέρω, με όλες μου τις δυνάμεις, να βοηθήσω την Κέρκυρα να ανέβει ακόμη περισσότερο. Τα υπόλοιπα, στο γήπεδο…»
Το Curriculum Vitae του Emiljano
Ο Vila γεννήθηκε στις 12/3/1988 στο Δυρράχιο, αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός ή περιφερειακός φορ (κυρίως, στο δεξιό «φτερό») και είναι εν ενεργεία διεθνής (27/3) με την εθνική ομάδα της Αλβανίας, έχοντας, προγενέστερα, αποτελέσει βασικό στέλεχος όλων των «μικρών» αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της γείτονος (U17, U19, U21).
Την καριέρα του την άρχισε στην Τέουτα της γενέτειράς του (70 συμ., 30 γκολ ως το 2009), ενώ στα 21 του έκανε το άλμα για την Κροατία και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προτού παραχωρηθεί δανεικός στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.
Το 2010 επέστρεψε στην αλβανική top league για λογαριασμό της Ντιναμό Τιράνων, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική χρονιά του (45/15) με την μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο, για μία τριετία (2011-’14) προσέφερε άκρως σημαντικές υπηρεσίες (79/8), συνεργαζόμενος και με τον νυν τεχνικό των Φαιάκων, Σάκη Τσιώλη.
Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Παρτιζάν Τιράνων με την οποία και κέρδισε την έξοδό της στο Europa League (αγωνίστηκε, προ ημερών, στον πρώτο, 0-1, αγώνα της α’ προκριματικής φάσης με το νορβηγική, Στρόμσγκοντσετ).

Σχετικά άρθρα