Facts & Figures για το Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της πρώτης επίσημης αναμέτρησης του “Δικεφάλου” για την σεζόν 2015-16. Λίγες ώρες πριν την μάχη του Ζάγκρεμπ κόντρα στην Λοκομοτίβα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους δύο αντιπάλους καθώς και στοιχεία από την ιστορία του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές καλοκαιρινές “περιπέτειες” του.
#2 αναμετρήσεις έχει δώσει ο Δικέφαλος κόντρα σε ομάδες από την Κροατία. Την σεζόν 2010-2011 είχε αντιμετωπίσει στα πλαίσια των ομίλων του Europa League την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 1-0 με γκολ του Βλάνταν Ίβιτς, ενώ στο «Μαξιμίρ» ο Δικεφάλος επικράτησε 0-1 με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη , τέρμα το οποίο χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση και άφησε εκτός συνέχειας τους Κροάτες.
#1 συμμετοχή έχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Μετά την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα Κροατίας την σεζόν 2012-2013, συμμετείχε στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου και αποκλείστηκε από την Ντιναμό Μινσκ, αφού παρά την επικράτησή της εκτός έδρας με 2-1 ηττήθηκε στο Ζάγκρεμπ με 2-3 και έμεινε εκτός συνέχειας. Αυτά είναι και τα μοναδικά δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει στην ιστορίας της η Λοκομοτίβα.
#28 αγώνες τους θερινούς μήνες για τις προκριματικές φάσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων έχει δώσει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ. Μόλις οι 4 είναι μέσα στον Ιούλιο, ενώ οι άλλοι 24 έγιναν τον Αύγουστο. Μέχρι τώρα ο Δικέφαλος είχε μπει στην διαδικασία των αγώνων στις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου.
#11 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις 28 καλοκαιρινές αναμετρήσεις, οι εννέα έχουν λήξει ισόπαλες, ενώ έχει ηττηθεί 8 φορές. Η ισορροπία στα γκολ είναι υπέρ του ΠΑΟΚ με 39-28.
#28 Ιουλίου ήταν μέχρι σήμερα η ημερομηνία που είχε μπει ο ΠΑΟΚ νωρίτερα στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, με την ισοπαλία 1-1 απέναντι στον Άγιαξ στην Ολλανδία, το 2010, ενώ ακολούθησε και η εκτός έδρας νίκη επί της Βαλερέγκα στις 28 Ιουλίου 2011.
#12 Αυγούστου 1997 ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ μπήκε θερινούς μήνες στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στην Θεσσαλονίκη, όπου επικράτησε με 5-3 της Σπάρτακ Τρνάβα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA.
#2 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα έχει στους 4 μέχρι τώρα αγώνες του μέσα στον Ιούλιο για τα κύπελλα Ευρώπης ο Δικέφαλος. Οι δύο νίκες είναι σε εκτός έδρας αναμετρήσεις απέναντι στην Βαλερέγκα με 2-1 το 2009 και με 2-0 το 2011. Η ισοπαλία είναι στην Ολλανδία με τον Άγιαξ (1-1) το 2010 και η ήττα από την Μέταλιστ το 2013 με 0-2 στην άδεια από κόσμο λόγω τιμωρίας Τούμπα.
#7 προκρίσεις απέναντι στους 14 αντιπάλους που βρήκε μπροστά του σημείωσε ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα καλοκαιρινά ζευγάρια, ενώ 6 φορές έμεινε εκτός. Στις αναμετρήσεις με την Μέταλιστ δεν τα κατάφερε στους διπλούς αγώνες, αλλά πήρε την πρόκριση λόγω τιμωρίας της ομάδας της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα