«Στην παραγωγική διαδικασία το μέλλον»

«Το μέλλον βρίσκεται στην στροφή στην παραγωγική διαδικασία», επισήμανε ο Βαγγέλης Αγγέλου, συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην τεχνική ηγεσία της Αναντολού Έφες και ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο της ΧΑΝΘ.
Ο Χαλκιδαίος προπονητής ξεναγήθηκε στο Μουσείο από τον Γιωργή Μπουσβάρο και εξομολογήθηκε ότι: «Αισθάνομαι στο μπάσκετ ως ένα κλαδί ενός μεγάλου δένδρου. Εδώ, στη ΧΑΝΘ, είδα τις ρίζες αυτού του δένδρου. Είμαι 53 ετών και σήμερα έμαθα πράγματα για την ιστορία του μπάσκετ που δεν γνώριζα. Θέλω να πω δυο πράγματα. Το πρώτο είναι πως όλοι εμείς που υπηρετούμε το άθλημα είναι χρήσιμο να μάθουμε από πού προερχόμαστε». «Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως σήμερα, αφού έχουμε κλείσει 40 χρόνια μεταπολίτευσης και με δεδομένο πως τα επόμενα χρόνια οικονομικά για τη χώρα θα είναι δύσκολα, ίσως θα πρέπει σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ να παραδειγματιστούμε από την ευρηματικότητα που υπήρχε στο παρελθόν, κάτι που προϋποθέτει πολλή αγάπη και μεράκι για το μπάσκετ», τόνισε ο Αγγέλου.
«Στην Τουρκία κλήθηκα να υπηρετήσω στο πλευρό του Ντούσαν Ίβκοβιτς ένα πλάνο που απευθύνεται σε μικρά παιδιά», σχολίασε ο Αγγέλου για την παρουσία του στην Αναντολού Έφες και εξήγησε: «Η διοίκηση ζήτησε από τον κόουτς Ίβκοβιτς να φτιάξει ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε νεαρές ηλικίες, δημιουργώντας μια ομάδα που θα είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστική σε επίπεδο Ευρωλίγκας και τουρκικού πρωταθλήματος. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο και φέτος θα μπουν οι τελικές βάσεις. Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα δούμε να βγαίνουν παίκτες που θα διαπρέψουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».
«Μαθαίνω πως οι ομάδες του ΝΒΑ αυξάνουν τα μπάτζετ τους, θα διπλασιαστούν, κάτι που σημαίνει πως θα ελαχιστοποιηθεί η δυνατότητα απόκτησης ποιοτικών Αμερικανών για τις ευρωπαϊκές ομάδες», παρατήρησε ο Χαλκιδαίος προπονητής για τις σύγχρονες εξελίξεις και υπογράμμισε: «Αυτό σημαίνει πως οι περισσότερες ομάδες θα αναγκαστούν να κάνουν στροφή στην παραγωγική διαδικασία. Πιστεύω πως εκεί βρίσκεται στο μέλλον».
Το παρών στη διάρκεια της ξενάγησης του Βαγγέλη Αγγέλου έδωσε και ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ των Αστυνομικών, Γιώργος Ζάχαρης, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του 53χρονου κόοτους να επισκεφθεί μαζί με την ομάδα των Αστυνομικών το Σεπτέμβριο την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το διεθνές τουρνουά της Έφες, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα