Στον τελικό του ύψους Νεανίδων η Ζάκκα

Υπό κακές καιρικές συνθήκες, αλλαγή της κατεύθυνσης του αέρα, κρύο κάποιες στιγμές, βροχή και συνδυαστικά βροχή και κρύο κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας του 23ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων αγωνίστηκαν οι αθλητές στο μικρό αλλά ιδιαιτέρως λειτουργικό στάδιο της Εσκιλστούνα Έκανγκερς-Ιντροπλατς, με μεγάλο πρόβλημα προσαρμοστικότητας για τους Έλληνες αθλητές. Ασχέτως του ότι το προαναφερθέν γεγονός δεν αποτελεί δικαιολογία για την μέτρια η κακή εμφάνιση συγκεκριμένων αθλητών.

Η Ιωάννα Ζάκκα με “καθαρά” άλματα πέρασε όλα τα ύψη που επιχείρησε : 1,65μ., 1,70μ., 1,75μ. και 1,79μ. με την πρώτη προσπάθεια. Έτσι απλά και χωρίς φανφάρες η άλτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις ύψος Νεανίδων πρώτη μαζί με άλλες τρεις αθλήτριες (Λανγκ-Ορκέλ και Ράϊμερ) ένεκα του ότι οι τέσσερις προαναφερθείσες ξεπέρασαν όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια.

Ο τελικός του ύψους Νεανίδων με την συμμετοχή της Ιωάννας Ζάκκα θα διεξαχθεί την Κυριακή όπου η ανερχόμενη αθλήτρια του Κουτσογιαννόποιυλου στοχεύει σε ένα ατομικό ρεκόρ (η σημερινή της επίδοση είναι 1,81μ.) και ακολούθως ότι καλύτερο ήθελε προκύψει.

Εκτός της Ζάκκα στον τελικό του ύψους Νεανίδων προκρίθηκαν ακόμα επίσης με 1,79μ. οι :  Σαλόμε Λανγκ (Ελβετία), Κλερ Ορκέλ (Βέλγιο), Μάϊκε Ράϊμερ (Γερμανία), Γιουλία Λεβτσένκο (Ουκρανία),  Ναταλία Αξένοβα (Ρωσία), Έρικα Φουρλάνι (Ιταλία),  Ναβάλ Μενικέ (Γαλλία), Μόργκαν Λέϊκ (Μ.Βρετανία),  Ελίνα Κάκο (Φινλανδία) και  με 1,75μ. η Σουηδή Έλεν Έκχολμ και η Γερμανίδα Λεόνι Ρόϊτερ, οι οποίες αμφότερες υπερέβησαν όλα τα ύψη μέχρι και τα 1,75μ. με την πρώτη προσπάθεια. 

Σχετικά άρθρα