Στο «σφυρί» και γήπεδα, μεταξύ αυτών το ΣΕΦ

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσιεύει αναλυτικό κατάλογο με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να εκποιηθούν. Κάνει αναφορά σε δύο γήπεδα.
Πρόκειται για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το «Ολυμπιακό Κέντρο Γλατσίου». Το ΣΕΦ δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση όμως σε φωτογραφία υπάρχει ως λεζάντα ότι είναι ένα από τα γήπεδα προς πώληση.
Το «Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου» (Ο.Κ.Γ), το οποίο απαρτίζεται από οικοπεδική έκταση περίπου 91στρεμμάτων περίπου, με κτηριακό συγκρότημα περίπου 36.000τ.μ. αθλητικών χρήσεων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 για την τέλεση των αγωνισμάτων της ρυθμικής γυμναστικής και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Ο χώρος γύρω από το Ολυμπιακό Κέντρο αποτελεί το βορειοδυτικό άκρο του λόφου των Τουρκοβουνίων, που είναι ο υψηλότερος της Αθήνας και χωρίζεται τεχνητά από αυτόν μέσω της Λεωφόρου Βεΐκου. Στα ανατολικά της έκτασης και πέραν της λεωφόρου, απλώνεται επίσης το Μητροπολιτικό Πάρκο Γαλατσίου (Άλσος Βεΐκου).
Το ακίνητο είναι κατάλληλο για χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής, εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε συνδυασμό με ήπιες εμπορικές χρήσεις.
Από την άνοιξη του 2014, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ –μαζί με το Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά και το Ιππικό Κέντρου Μαρκοπούλου- στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και κατά τη διάρκεια της κατασκευής των ολυμπιακών έργων, γινόταν λόγος για τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, η οποία ανέλυε το κόστος συντήρησης και λειτουργίας κάθε ολυμπιακής εγκατάστασης στην μεταολυμπιακή της χρήση, είχε ως πρόταση για το Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου τις δραστηριότητες Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Συνεδρίων. Η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού, σε διαφήμιση της εποχής των Αγώνων στον τύπο, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Σήμερα Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου – Αύριο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο”.
Η λίστα της BildΠέρα από το συγκεκριμένο γήπεδο η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσιεύει ένα αναλυτικό κατάλογο με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να εκποιηθούν τα οποία περιλαμβάνουν:► μαρίνες, π.χ., στην Επίδαυρο ή στο νησί της Ύδρας (τιμή ασαφής)Λιμάνια ► ΟΛΠ – ΟΛΘ (αναμενόμενα έσοδα: 600.000.000 Ευρώ).Μερικά από τα 6.000 νησιά θα μπορούσε να είναι στη λίστα (όπως και στην κυβερνητική έκθεση του 2013). Ήδη ο Αμερικανος δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το νησί του Αγίου Θωμά για περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.► παραλίες, π.χ. στην Ερμιόνη στην Πελοπόννησο► 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων η Ρόδος, Κέρκυρα, Κως (αναμενόμενα έσοδα: 1,3 δισ. ευρώ).► 2 Airbus (τιμή: 10 εκατομμύρια ευρώ)► 2.500 κτίρια του Υπουργείου Πολιτισμού, το κτίριο των σιδηροδρόμων. Κτίρια στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη)► 77.332 στρέμματα δημόσιας γης► ιαματικές πηγές, όπως στις Θερμοπύλες (Κεντρική Ελλάδα)► Στάδια και αίθουσες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για παράδειγμα, «Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου» (91 εκτάρια).► Πολλά ξενοδοχεία (συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου).► Η πρώην αμερικανική αεροπορική βάση του Ηρακλείου στην Κρήτη.Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν ότι τα έσοδα από την εκποίηση των παραπάνω θα είναι πολύ λιγότερα από τα 50 δισ. ευρώ που εκτιμά πως θα αντλήσει η κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα