«Η εύκολη πάσα είναι η δύσκολη»

Μία από τις οδηγίες του Δέλλα, που είναι γνωστή στους «παλιούς» και την έμαθαν με το “καλημέρα” και οι “νέοι” ήταν αυτή για τις σωστές μεταβιβάσεις. «Η εύκολη πάσα, είναι πάντα και η πιο δύσκολη», είπε ο “Κολοσσός” στον Κυριάκο Ανδρεόπουλο, όταν ο τελευταίος επέλεξε να κάνει το δύσκολο γυρνώντας μία φορά γύρω από τον εαυτό του προκειμένου να αποφύγει έναν αντίπαλο και να κάνει μία μακρινή μεταβίβαση.

Στη συνέχεια εξήγησε σε όλους το πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται αγωνιστικά: «Εσείς που έχετε την μπάλα πρέπει να μεγαλώσετε το γήπεδο να του δώσετε πλάτος και βάθος, να βρείτε χώρους. Αυτοί που δεν έχουν την μπάλα πρέπει να το μικρύνουν. Πρέπει να σας κλείσουν τους διαδρόμους, να σας πιέσουν για το λάθος, η εύκολη πάσα είναι πάντα η πιο δύσκολη».

Καταλήγοντας τόνισε πως πάντα αυτός που βλέπει όλο το γήπεδο και δεν το έχει πλάτη, έχει τις καλύτερες επιλογές…

Τακτική με το “καλημέρα”

Πάνω σε δύο άξονες αγωνιστικού σχηματισμού δούλεψε ο Τραϊανός Δέλλας στη σημερινή πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ. Μετά το απαραίτητο ζέσταμα ο “Κολοσσός”, έβαλε δύο ομάδες να αγωνιστούν σε διάταξη 4-2-3-1 (που αποτελεί και τη βασική επιλογή) και 4-3-3 (το back up plan), θέλοντας προφανέστατα να δουλέψει αυτές τις δύο αγωνιστικές διατάξεις ενόψει της νέας σεζόν.

Την πρώτη ομάδα αποτελούσαν οι Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος και Πεταυράκης στα μετόπισθεν, “κόφτες” ήταν οι Γιόχανσον και Κορδέρο, μεσοεπιθετική τριπλέτα οι Γροντής, Βάργκας και Αραβίδης και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Την δεύτερη συνέθεσαν οι Βασιλαντωνόπουλος Λαμπρόπουλος, Άρθο και Σοϊλέδης, ο Ανδρεόπουλος ήταν ο “καθαρός” αμυντικός μέσος, μπροστά του ήταν οι Ανάκογλου και Σιμόες, στα άκρα της επίθεσης οι Πλατέλλας και Μπαρμπόσα και στην κορυφή ο Κρισάντους…

Διαβάστε ακόμα:

«Έλιωσαν» στο… τρέξιμο! (photos)

Απρόοπτο με Ζόριτς

Σχετικά άρθρα