4 καυτά ερωτήματα του ΠΑΟΚ για την πολιτική της Σούπερ Λίγκας

Καθόλου ικανοποιημένους δεν αφήνουν τους επιτελείς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η στάση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας τους τελευταίους μήνες. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ηταν βεβαίως η αρχική απόφαση της Λίγκας να συνεδριάσει την Πέμπτη, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα ρεβανς του ΠΑΟΚ με την Λοκομοτίβα. Μετά από επικοινωνία των εκπροσώπων του ΠΑΟΚ με την Λίγκα, τελικά το συμβούλιο θα γίνει την Τετάρτη. Αυτό, είπαμε, ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και έδωσε την αφορμή. Όμως τα σοβαρά θέματα είναι περισσότερα και ο επισημος ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει να αλλάξουν.
Ο ΠΑΟΚ με μια σειρά από επιστολές που έστειλε στην Λίγκα, διαμαρτύρεται για αρκετά ζητήματα. Όπως για παράδειγμα διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια σειρά προχειροτήτων και έως ύποπτων παραβλέψεων σε ότι έχει να κάνει τις χορηγικές συμφωνίες και το συμβόλαιο των τηλεοπτικών.
Στον ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται πως η Λίγκα δείχνει ή να μην έχει ή να μην θέλει να δώσει τις απαντήσεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα όπως: 
1ον
Πως κοστολογούνται, πως αξιολογούνται, πως διακινούνται τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague στο εξωτερικό ; Υπάρχει συνεργασία με ανεξάρτητη εταιρία, η οποία όμως δεν έχει απαντήσει ούτε μέσω της Λίγκας, ούτε αυτόνομα στα ερωτήματά που έχουν τεθεί από τον ΠΑΟΚ. 
2ον
Γιατί από το Γενάρη του τρέχοντος έτους ως τον Ιούνιο δεν είχε φροντίσει το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας να διαπραγματευτεί με τον ΟΠΑΠ και βρέθηκε εν μέσω τραπεζικής αργίας και εντονότατης κρίσης να έχει μόνο την μειωμένη προσφορά του οργανισμού για την κεντρική χορηγία ; 
3ον
Με τον προϋπολογισμό λειτουργικού κόστους των πρωταθλημάτων της Superleague στα 6,5 εκατομμύρια τη σεζόν, πως θα καλύψει η διοίκηση της Λίγκας το κενό που δημιουργείται από τα 4 εκατομμύρια ευρώ της προσφοράς του ΟΠΑΠ (τα οποία μείον το ΦΠΑ είναι στην ουσία 2,8 εκατομμύρια ευρώ με τάση να μειωθούν ακόμη περισσότερο αν γίνει χρήση ρήτρας από τον ΟΠΑΠ από την προηγούμενη συμφωνία); Γιατί δεν υπάρχει αναλυτικό εξοδολόγιο στη διάθεση των ομάδων ώστε να γίνονται μελέτες και προτάσεις ; Είτε για το πως θα μειωθεί το κόστος, είτε για το ποια κόστη είναι αχρείαστα;
4ον
Η γενικότερη φιλοσοφία στην λειτουργία της Λίγκας με τα κενά σεβασμού και ενημέρωσης στις ομάδες και στην επιδερμική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν την οικονομική διαχείριση και την αύξηση εσόδων, όπως και τη δίκαιη κατανομή τους. Θέματα που έχει ζητήσει και έχει θίξει εδώ και 1,5 χρόνο ο επίσημος ΠΑΟΚ εξακολουθούν να μην έχουν προχωρήσει, ακόμη κι αν έχουν ψηφιστεί ομόφωνα. 
Ο ΠΑΟΚ με λίγα λόγια διαπιστώνει πως ο τρόπος λειτουργίας της Λίγκας δεν είναι ο ενδεδειγμένος γιατί βασίζεται  πάνω σε αθέτηση συμφωνιών και συμβολαίων που η ίδια η Λίγκα έχει υπογράψει. Υπάρχουν κενά που αποδεικνύονται αδιαμφισβήτητα μέσα από συμφωνίες, συμβόλαια, πρακτικά και επίσημες αλληλογραφίες. 
Στο συμβούλιο της Λίγκας που θα γίνει την Τετάρτη την ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα εκπροσωπήσουν ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος ως μέλος της διοίκησης με δικαίωμα ψήφου και ο Γιώτης Παναγιωτάς που έχει επιφορτιστεί με το θέμα των συμβολαίων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών. 

Σχετικά άρθρα