ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Ταρτα με σπανάκι!

<h3><span><strong>Τι χρειαζόμαστε:</strong></span></h3>
<p><strong><br /></strong></p>
<div class="rr_ingredients">
<p class="rr_method_list">1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (σικάλεως)</p>
<p class="rr_method_list">2-3 κιλά σπανάκι (για ένα μεγάλο ταψί)</p>
<p class="rr_method_list">1/4 φέτα ή ανθότυρο</p>
<p class="rr_method_list">1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι</p>
<p class="rr_method_list">2-3 φρέσκα κρεμμύδια</p>
<p class="rr_method_list">1 πράσινη πιπεριά</p>
<p class="rr_method_list">λίγο ελαιόλαδο</p>
<p class="rr_method_list">αλάτι και πιπέρι</p>
<div> </div>
<div> </div>
<div class="rr_steps">
<h3><span><strong>Πώς το κάνουμε:</strong></span></h3>
<p><span><strong><br /></strong></span></p>
<p><span><strong><br /></strong></span></p>
<p class="rr_method_list">Αφού καθαρίσουμε το σπανάκι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νεράκι να βράσει, ενώ προσθέτουμε αλατάκι.</p>
<p class="rr_method_list">Σε ένα ταψί (αφού το λαδώσουμε) βάζουμε τις φέτες από το ψωμί για τοστ στον πάτο.</p>
<p class="rr_method_list">Έπειτα κόβουμε στην μέση όσες φέτες ψωμί αναλογούν στο ταψί μας και σχηματίζουμε έναν "τοίχο" εσωτερικά του ταψιού.</p>
<p class="rr_method_list">Αφού βράσει το σπανάκι, το σουρώνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και το βάζουμε σε ένα μπολ.</p>
<p class="rr_method_list">Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και την πιπεριά ίσα να πάρουν χρώμα.</p>
<p class="rr_method_list">Ανακατεύουμε το σπανάκι με όλα τα υλικά που τσιγαρίσαμε και αν θέλουμε βάζουμε αλατάκι και πιπέρι.</p>
<p class="rr_method_list">Αδειάζουμε το σπανάκι πάνω από τις φέτες του ψωμιού και το απλώνουμε καλά.</p>
<p class="rr_method_list">Κλείνουμε προς τα μέσα τις φέτες που κάναμε τον "τοίχο" και τις πατάμε όπως θα κάναμε σε φύλλο για πίτα.</p>
<p class="rr_method_list">Τέλος τρίβουμε από πάνω την φέτα.</p>
<p class="rr_method_list">Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.</p>
</div>
<div class="divider"> </div>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα