Ξύπνημα με γκάζια και τελειώματα

Έμφαση στα τελειώματα και στις επιστροφές έδωσε ο Τραϊανός Δέλλας στη σημερινή πρωινή προπόνηση. Μάλιστα ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν δίστασε να “γκαζώσει” τους παίκτες του όταν είδε ότι δεν ανταποκρίνονται στα “θέλω” του.
“Ξυπνήστε! Ξεκινήσαμε”, ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του για να ζητήσει επιτακτικά στη συνέχεια να σκοράρουν: “Κάντε γκολ”! Ο Δέλλας κατά τη διάρκεια της τακτικής έκανε αρκετές διακοπές προκειμένου να κάνει παρατηρήσεις στους κιτρινόμαυρους: “Δεν πρέπει να δίνετε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να οργανωθεί. Πρέπει να κάνουμε επίθεση με 2-3 πάσες…”.
Στις ασκήσεις τακτικής συμμετείχαν τρεις ομάδες των έξι. Την πρώτη αποτελούσαν οι Γροντής, Κορδέρο, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Αραβίδης και Τζιμπούρ, τη δεύτερη οι Ανδρεόπουλος, Ανάκογλου, Σιμόες, Πλατέλλας, Ζόριτς και Κρισάντους και την τρίτη οι Άρθο, Τζανετόπουλος, Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Γιόχανσον…
Τακτική και πίεσηΣτο δεύτερο μέρος του πρωινού προγράμματος ο “Κολοσσός” επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στο κομμάτι της τακτικής, της αμυντικής λειτουργίας και της πίεσης στον αντίπαλο.
Παρέταξε τις ίδιες ενδεκάδες που χρησιμοποίησε και χθες με τους ίδιους σχηματισμούς δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως τα πράγματα είναι σχετικά ξεκάθαρα στο μυαλό του (με δυό τρεις αλλαγές).
Με 4-2-3-1, χρησιμοποίησε τους Γκάλο, Κολοβέτσιο, Τζανετόπουλο, Πεταυράκη, Κορδέρο, Γιόχανσον, Γροντή, Βάργκας, Αραβίδη και Τζιμπούρ.
Με 4-3-3 παρέταξε τους Βασιλαντωνόπουλο, Λαμπρόπουλο, Άρθο, Σοϊλέδη, Ανδρεόπουλο, Σιμόες, Ανάκογλου, Πλατέλλα, Μπαρμπόσα και Κρισάντους.
Λίγο πριν το τέλους του προγράμματος ο Δέλλας συγκέντρωσε στη σέντρα τους παίκτες του και τους είπε: “Το πρεσινγκ χρειάζεται και διάθεση και τρέξιμο απ όλους για να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πρεπει να μιλάμε μεταξύ μας στη διάρκεια του αγώνα, συνέχεια και ειδικά όταν πρόκειται για προσπάθεια να κλέψουμε μπάλες και να κλείσουμε σωστά τους χώρους του αντιπάλου”.

Σχετικά άρθρα