Θέλει δουλειά πολλή ενόψει Μπριζ

Η πρόβα τζενεράλε του Παναθηναϊκού με την Ουντινέζε στη Λεωφόρο, έξι ημέρες πριν από την κρίσιμη μάχη με την Κλαμπ Μπριζ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, έφερε στην επιφάνεια τις αμυντικές αδυναμίες των Πρασίνων. Το Τριφύλλι ηττήθηκε 2-1 από την ιταλική ομάδα και πλέον στις μέρες που απομένουν μέχρι την ευρωπαϊκή πρεμιέρα, ο Γιάννης Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να παρουσιαστούν έτοιμοι απέναντι στους Βέλγους. Ο Μπρούνο Φερνάντες Μπόρχες άνοιξε το σκορ στο 29’. Ο Μπεργκ ισοφάρισε στο 55’ αλλά ο Αγκίρε έγραψε το τελικό σκορ στο 76’.
Καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ο Ορέστης Καρνέζης στην επιστροφή του ως αντίπαλος. Μάλιστα τιμήθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την προσφορά του στο σύλλογο.
Α’ ημίχρονο
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους Πράσινους με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο δείχνοντας τη βασική σκέψη του ενόψει Μπριζ. Στο τέρμα έπαιξε ο Κοτσόλης, στα δεξιά της άμυνας ο Βέμερ, στα αριστερά ο Πράνιτς και δίδυμο στόπερ οι Σάντσεθ-Ταυλαρίδης. Ο Λαγός ανέλαβε ρόλο αμυντικού χαφ, οι Ζέκα, Ατζαγκούν μέσα δεξιά και μέσα αριστερά αντιστοίχως, ο Νίνης επιτελικός και οι Μπεργκ-Καρέλης αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.
Αν και ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι, αιφνιδιάστηκε από την Ουντινέζε που στην πρώτη αξιόλογη επίθεση που πραγματοποίησε βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπρούνο Φερνάντες βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Τριφυλλιού εκμεταλλευόμενος την αργή αντίδραση του Ταυλαρίδη σε μια 40άρα μπαλιά και με εξαιρετικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κοτσόλη «γράφοντας» το 1-0.
Το Τριφύλλι προσωρινά πάγωσε αλλά σταδιακά άρχισε και πάλι να βρίσκει ρυθμό με αποκορύφωμα το διάστημα 20’-30’, οπότε δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες στο 27’ με τον Καρέλη, στο 28’ με τον Ατζαγκούν και στο 29’ με τον Βέμερ, ο οποίος απώλεσε ακόμη μια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 42’.
Β’ ημίχρονο
Ο Γιάννης Αναστασίου δεν άλλαξε κάτι στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου δείχνοντας ότι σε μεγάλο βαθμό έχει κατασταλάξει και στο σύστημα και στα πρόσωπα. Οι Πράσινοι μπήκαν πιο προσεχτικά στο παιχνίδι και παίζοντας με μεγαλύτερη μεθοδικότητα έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 55′ ο Λαγός πάσαρε στον Μπεργκ, ξεπέρασε και τον Σκουφέ και πλάσαρε σε άδειο τέρμα.
Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, κάτι στο οποίο συνετέλεσαν και οι πολλές αλλαγές. Ο Σάντσεθ αντικαταστάθηκε από τον Τριανταφυλλόπουλο, ο Λαγός από τον Κουτρουμπή, ο Ατζαγκούν από τον Λουντ, ο Νίνης από τον Πέτριτς, ο Καρέλης από τον Καλτσά, ενώ και η Ουντινέζε άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα.
Η Ουντινέζε πάντως που ήταν πολύ απειλητική στις αντεπιθέσεις της, κατόρθωσε να σκοράρει στο 76’ έπειτα από λάθος εκτίμηση του Τριανταφυλλόπουλου. Ο Αγκίρε δεν έχασε την ευκαιρία και πλάσαρε εύστοχα τον Κοτσόλη δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Ούντινε. Οι Πράσινοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις αλλά ο Λουντ αστόχησε με κοντινή κεφαλιά.
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς, Σάντσεθ (60’ Τριανταφυλλόπουλος), Ταυλαρίδης, Λαγός (60’ Κουτρουμπής), Ζέκα, Ατζαγκούν (60’ Λουντ), Νίνης (67’ Πέτριτς), Καρέλης (70’ Καλτσάς), Μπεργκ.
Ουντινέζε: Καρνέζης (46’ Σκουφέ), Βαγκ, Λαρανγκέιρα, Ντομίτσι (46’ Ορτο), Εντενίλσον (61’ Βερέ), Αλταμεέμι (46’ Βίντμερ), Πίντσι (46’ Μέρκελ), Κονέ (46’ Αγκιεμάν), Μπόρχες Μπρούνο Φερνάντες (84’ Αλέξις Ζαπάτα), Τιρό (73’ Αγκίρε), Ζαπάτα (61’ Πίρις).

Σχετικά άρθρα