Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Λοκομοτίβα

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα του επαναληπτικού για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους δύο αντιπάλους καθώς και στοιχεία από την ιστορία του “Δικεφάλου” στις ευρωπαϊκές καλοκαιρινές “περιπέτειες” του μέσα στην Τούμπα.

#14 αγώνες έχει δώσει ο ΠΑΟΚ καλοκαιρινούς μήνες για τα Κύπελλα Ευρώπης στην έδρα του και μετρά επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Η συγκομιδή στα γκολ είναι 27-18 υπέρ του Δικεφάλου.

#7 από τις 14 εντός έδρας αναμετρήσεις ήταν ρεβάνς και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στις 4 από αυτές. Μάλιστα μόλις η μια από αυτές ήταν για το Κύπελλο UEFA, αφού οι δύο άλλοι αποκλεισμοί ήταν για το Champions League (2009-10 ΠΑΟΚ – Άγιαξ 3-3 / 2013-14 ΠΑΟΚ – Σάλκε 2-3). Μόνο την σεζόν 1998-99 ο αποκλεισμός ήταν για το Κύπελλο UEFA στο ΠΑΟΚ – Ρέιντζερς 0-0.

#12 Αυγούστου 1997 ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ άρχισε θερινούς μήνες τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στην Θεσσαλονίκη, όπου επικράτησε με 5-3 της Σπάρτακ Τρνάβα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA. Εκείνη η αναμέτρηση ήταν εντός έδρας, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί και στο δεύτερο ματς που έγινε εκτός έδρας με 1-0.

#30 Ιουλίου 2014 με την Μεταλίστ Καρκίβ ήταν μέχρι τώρα το νωρίτερο που είχε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα την έδρα του ο ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκό αγώνα, όπου είχε ηττηθεί με 2-0 σε μια αναμέτρηση που δεν “μέτρησε” τελικά, αφού ίσχυσε τιμωρία αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της Μεταλίστ και τελικά ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Σάλκε στη συνέχεια.

Σχετικά άρθρα