Άρεσε κατά το ήμισυ

Η ΑΕΚ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος και ικανοποίησε με την απόδοση και την εικόνα της στο πρώτο φιλικό που έδωσε για τη φετινή σεζόν κόντρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Είχε την κατοχή της μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε κλείσει στα καρέ της την Χάποελ Τελ Αβίβ.
Ωστόσο στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν τελειώς διαφορετική. Κακή κυκλοφορία της μπάλας, προβληματική άμυνα και κακές επιλογές στην επίθεση συνέθεταν το σκηνικό. Η Χάποελ πίεζε ψηλά και δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στους παίκτες της Δέλλα, ο οποίος άλλαξε κατά τα 9/11 την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο
Α’ ημίχρονο:
Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους ενώ απειλήθηκε ελάχιστα από την Χάποελ Τελ Αβίβ.
Οι κιτρινόμαυροι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και πίεσαν τους Ισραηλινούς οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου είχαν κλειστεί στα καρέ τους.
Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε στο 5′ με το σουτ του Γροντή λίγο έξω από την περιοχή το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Χάποελ. Στο 23′ οι Ισραηλινοί απειλούν με το σουτ του Μουμπά το οποίος ο Ανέστης αποκρούει με δυσκολία.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Λίγες προσπάθειες για να βγει μπροστά η Ένωση ενώ από την μεριά της η Χάποελ περιορίστηκε στο να χαλάει το παιχνίδι της ομάδας του Δέλλα.
Στο 35′ το παιχνίδι ζωντάνεψε ξανά όταν ο Γκάλο έβγαλε τη σέντρα, ο Τζιμπούρ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αρούς ακούμπησε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα πριν αυτή χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και φύγει κόρνερ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Βάργκας εκτέλεσε καλά ένα κόρνερ με τον Αραβίδη να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και να με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.
Η Χάποελ βγήκε μπροστά και πίεσε κάπως την ΑΕΚ. Στο 45′ και μετά από φάση διαρκείας και πολλά λάθη στην άμυνα της Ένωσης ο Ελ Χιτζά έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Βούρα ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Ανέστη στο 30′.
Β’ ημίχρονο:
Εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος, με την Χάποελ να μπαίνει πιο ορεξάτη.
Ο Δέλλας άλλαξε την ομάδα κατά τα 9/11 στο δεύτερο ημίχρονο. Στην πρώτη φάση του ημιχρόνου η Χάποελ κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλα τα λάθη της άμυνας της ΑΕΚ και να ισοφαρίσει. Ο Μούμπα έβγαλε τη σέντρα, ο Βούρας έκανε τραγικό λάθος αφού ούτε έδιωξε τη μπάλα ούτε την έστειλε κόρνερ και ο Χίτζα με πλασέ έκανε το 1-1.
Στο 61′ η Νάιμιας μετά από ολιγωρία της άμυνα της Ένωσης έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε εκτός. Τρία λεπτά αργότερα ο Πλατέλλας θα βγάλει κάθετα στον Βασιλαντώνόπουλο, εκείνος θα δει τον αμαρκάριστο Κρισάντους μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν απελπιστικά άστοχο.
Η Χάποελ συνέχισε να πιέζει, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Ωστόσο στο 78′ ο Πλατέλλας βγάζει τη σέντρα αλλά ο Κρισάντους δεν προλαβαίνει.
Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μπαρμπόσα κάνει καλή προσπάθεια από δεξιά αλλά η μπάλα στο σουτ του απομακρύνθηκε και στη συνέχεια ο Αρούς απέκρουσε το σουτ του Πλατέλλα.
Η 11αδα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο: Ανέστης, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Γιόχανσον, Κορδέρο, Γροντής, Βάργκας, Αραβίδης, Τζιμπούρ.Η 11αδα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο: Μπαρόχα, Βασιλαντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Γροντής, Ανδρεόπουλος, Ανάκογλου, Σιμόες, Πλατέλλας, Κρισάντους, Μπαρμπόσα.
*Ανέστης, Βούρας και Μπαρόχα αγωνίστηκαν από 30′ ο καθένας.

Σχετικά άρθρα