Οι τέσσερις μύθοι του γυμναστηρίου thumbnail
Δεν είναι δυνατή η τοπική απώλεια λίπους.Επομένως, δε χρειάζεται να γίνονται χιλιάδες κοιλιακοί καθημερινά. Αν ήταν δυνατή η τοπική απώλεια λίπους, θα ήταν τότε δυνατή και η τοπική κατά προτίμηση αποθήκευση λίπους, πράγμα που δε γίνεται φυσικά. Οι αποθήκες λίπους είναι γενετικά καθορισμένες και συνήθως είναι στην κοιλιά για τους άνδρες και στους μηρούς για τις γυναίκες.

Οι τέσσερις μύθοι του γυμναστηρίου


Τέσσερις μύθοι που αφορούν το γυμναστήριο:


1. Δεν είναι δυνατή η τοπική απώλεια λίπους.Επομένως, δε χρειάζεται να γίνονται χιλιάδες κοιλιακοί καθημερινά. Αν ήταν δυνατή η τοπική απώλεια λίπους, θα ήταν τότε δυνατή και η τοπική κατά προτίμηση αποθήκευση λίπους, πράγμα που δε γίνεται φυσικά. Οι αποθήκες λίπους είναι γενετικά καθορισμένες και συνήθως είναι στην κοιλιά για τους άνδρες και στους μηρούς για τις γυναίκες.

2. Η προπόνηση με βάρη βοηθάει στις δίαιτες διατηρώντας ή αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα αυξάνοντας έτσι το βασικό μεταβολισμό. Δεν πρόκειται να αυξήσει τη μυϊκή μάζα των γυναικών τόσο όσο φαντάζονται.

3. Σάουνα, ατμόλουτρα, πλαστικές φόρμες κτλ βοηθούν στην εφίδρωση και στην απώλεια νερού και όχι λίπους.

4. Κρέμες και λάδια αδυνατίσματος, μασάζ και ειδικά μηχανήματα δεν μπορούν να «καταστρέψουν» ή να «κάψουν» το λίπος. Το λίπος είναι λιποκύτταρα σταθερά σε αριθμό που αυξάνονται ή μειώνονται σε μέγεθος, ανάλογα με το ενεργειακό ισοζύγιο της διατροφής (και την αναλογία μακροσυστατικών).


www.madata.gr


 


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X