8,09μ. ο Τσάτουμας-Νικήτρια στο Επι-κοντώ η Στεφανίδη

Ένας τεράστιος αθλητής ο Λούης Τσάτουμας έμεινε στα 8,09μ. και για ένα εκατοστό δεν επέτυχε το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, ωστόσο ο σπουδαίος αθλητής θα “κυνηγήσει” το όριο την επόμενη βδομάδα, αφού αμέσως μετά τους Βαλκανικούς αγώνες θα ανακοινωθεί η ομάδα η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα διεξαχθεί στο Πεκίνο από τις 22 έως και τις 30 Αυγούστου, με την συμμετοχή τουλάχιστον δώδεκα Ελλήνων αθλητών οι οποίοι έχουν λάβει ήδη την πρόκριση και με την προσδοκία πως ο Τσάτουμας θα είναι ο 13ος αθλητής μας που θα ταξιδέψει στην Κινεζική Πρωτεύουσα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα 4,65μ. πρώτευσε στο Επι-κοντώ γυναικών με δεύτερη με 4,60μ. την κουρασμένη από τον χθεσινό νικηφόρο αγώνα (4,79μ.) στο Ντάιμοντ Λιγκ του Λονδίνου ρεκορντγούμαν Ελλάδας Νικόλ Κυριακοπούλου.

Αμφότερες οι δυο ψυχωμένες Επικοντίστριες μας Στεφανίδη και Κυριακοπούλου έχουν λάβει την πρόκριση για το Πεκίνο όπου θα επιδιώξουν να ανέβουν στο πόντιουμ των νικητών. Θυμίζουμε ότι η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι δεύτερη παγκοσμίως στο Επι-κοντώ γυναικών με 4,83μ. πίσω από την Κουβανή πρωταθλήτρια Σίλβα η οποία έχει επίδοση 4,85μ. , ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία εσχάτως επανέκαμψε από τραυματισμό έχει υπερβεί τα 4,71μ.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δήλωσε μετά την λήξη του τελικού του Επι-κοντώ «υπάρχει ένας σπουδαίος συναγωνισμός με εμένα και την Κατερίνα αλλά το αγωνιστικό κλίμα είναι υπέροχο. Σήμερα βίωσα την πιο πρωτόγνωρη εμπειρία μου να συμμετάσχω σε δυο διαφορετικές πόλεις άλλων χωρών σε δυο αγώνες σε διάστημα ενός διημέρου. Σαφώς ήμουν πολύ κουρασμένη όμως ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Από εδώ και πέρα στοχεύω να κερδίσω το διαμάντι στο Ντάιμοντ Λιγκ κάτι που δεν πέτυχα ποτέ στο Παρελθόν και φυσικά στην κορυφαία αγωνιστική χρονιά της καριέρας μου να επιτύχω μια μεγάλη διάκριση στο Πεκίνο».   

Σχετικά άρθρα