Λουκία Λαιμού: Η κόρη εφοπλιστή που επέλεξε μία λιτή ζωή- Το επαγγελματικό ξεκίνημα στον χορό στα 14, ο έρωτας με έναν ψαρά και η κριτική της προς την… «υψηλή κοινωνία»

Η είδηση ότι ο νέος παίκτης του Power of Love, Παύλος Τερζόπουλος, είναι ο πρώην σύντροφος της Λουκίας Λαιμού δεν στάθηκε μόνο αφορμή για σειρά δημοσιευμάτων αλλά και ο λόγος που η τελευταία ξέσπασε με ανάρτησή της στο facebook. Ιδιαίτερα ενοχλημένη εμφανίστηκε η Λουκία Λαιμού καθώς ο τρόπος που αναφέρονται στο όνομά της, παρά τη δική της, μοναδική πορεία που έχει διανύσει, συνεχίζει να επικεντρώνεται τόσο στην οικογένειά της όσο και στη προσωπική της ζωή.

Πριν ανατρέξουμε στην μέχρι τώρα πορεία της ως επαγγελματίας χορεύτρια ας δούμε μέσα από τα δικά της μάτια τη ζωή της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOUKIA LAIMOU ???? (@loukialaimou) στις

Η ιστορία της Λουκίας Λαιμού όπως την περιγράφει η ίδια

«(Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για το μέγεθος αυτής της κοινοποίησης. Όμως χρειάζεται να το βγάλω από μέσα μου.)
Όσο και να προχωρήσεις στη ζωή σου, πάντα θα προσπαθούν κάποιοι να προβάλλουν τον τίτλο που να τους συμφέρει. Αυτό που ”πουλάει” και κάνει ”είδηση”. Περιμένω χρόνια τώρα να αφήσουν το ”κόρη γνωστού εφοπλιστή…. χορεύτρια/κηπουρός/αστροναύτης” και να ασχοληθούν με πιο σοβαρά πράγματα, αλλά η δημοσιογραφία έχει ξεκάθαρα πεθάνει.

Ας επανασυστηθούμε λοιπόν.

Με λένε Λουκία, είμαι σύμβουλος ψυχικής υγείας και έχω ασχοληθεί με πολλά πράγματα στο παρελθόν, που να με γεμίζουν. Το κάθε πράγμα ξεχωριστά μου προσέφερε κάτι και με βοήθησαν όλα να ανακαλύψω όλες τις πτυχές του χαρακτήρα μου και τη δημιουργικότητα που ήθελα να καλλιεργήσω.

Είχα τη τύχη να συνεργαστώ με εξαιρετικά άτομα, που με βοήθησαν να χτίσω χαρακτήρα και να λάβω πολύτιμες γνώσεις .
ΝΑΙ είμαι κόρη εφοπλιστή. Ο πατέρας μου έχει πεθάνει και δεν ήμασταν ποτέ ιδιαίτερα κοντά, δυστυχώς, γιατί ήταν απόμακρος σαν άνθρωπος και ήταν δύσκολο για εκείνον να δείξει συναίσθημα. Ωστόσο τον αγαπούσα και τον αγαπώ, όπως όλα τα κοριτσάκια αγαπάνε τον μπαμπά τους και τον θαυμάζουν.

Όταν όμως ανακυκλώνετε την ίδια χαζομάρα ”κόρη εφοπλιστή” σα σιχαμένη λούπα , δείχνετε ένα ΤΙΠΟΤΑ για το ποια είμαι εγώ, και ένα σωρό για το ποιοι είστε ”εσείς” που τα γράφετε.

ΔΕΝ είμαι αυτό. Αυτό είναι ένας τίτλος, που δε διαφέρει από το να μαι κόρη οποιουδήποτε. Σταματήστε να πουλάτε ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟΥΣ τίτλους για να κερδίσετε ”κλικ” και ”λάικ” και δε ξέρω και γω τι, και το χειρότερο, πιάνετε στο στόμα σας άτομα που υπήρξαν κοντά μου και με αναφέρετε σαν ένα κομμάτι κρέας προς πώληση. “Ο τάδε ήταν με την (ετοιμαστείτε για το ποίημα) κόρη γνωστού εφοπλιστή”…. κτλ κτλ.
Είμαι ένα σωρό πράγματα πέρα του τίτλου που προμοτάρετε, αλλά πάνω απ όλα είμαι ένα άτομο που θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους γύρω της. Είμαι ευαίσθητη, δουλευταρού και ΖΩ για να βλέπω τα άτομα γύρω μου να χαμογελάνε.
ΑΥΤΑ γράψτε. Έτσι για αλλαγή»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOUKIA LAIMOU ???? (@loukialaimou) στις

Από μικρή ήθελε να ασχοληθεί με τον χορό

Η Λουκία Λαιμού είναι ο καρπός του έρωτα του εφοπλιστή Μάρκου Λαιμού και της Αγγλίδας καλλονής Πένι. Η Λουκία γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ στο Λονδίνο όπου έζησε και τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Λίγα χρόνια μετά της γέννησή της ωστόσο, οι γονείς της αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν σε μία βίλα στη Γλυφάδα.

Από μικρή είχε λατρεία στον χορό και δεν δίστασε μεγαλώνοντας να ακολουθήσει το όνειρό της παρά της επικρίσεις διάφορων. Μεγαλώνοντας θέλησε να ζήσει μία λιτή ζωή έξω από τους κύκλους των πλουσίων κάνοντας αυτό που αγαπάει. Ίσως σε αυτήν της την επιλογή βοήθησε το γεγονός ότι η μητέρα της μεγάλωσε εκείνη και τον αδερφό της έχοντας μοναδικό κριτήριο την αγάπη. Η ίδια σε συνεντευξή της στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι θυμάται την προσπάθεια που έκανε η μητέρα της για να αποδείξει ότι παντρεύτηκε τον Μάρκο Λαιμό όχι για τα λεφτά του αλλά επειδή τον αγαπούσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOUKIA LAIMOU ???? (@loukialaimou) στις

Στο σχολείο η Λουκία δεν απέκτησε πολλές φίλες γιατί ένιωθε ότι τη ζήλευαν. Αργότερα μεγαλώνοντας σπούδασε χορό σε μία από τις καλύτερες σχολές του Λονδίνου, ακολουθώντας το όνειρό της. Αυτό που ήθελε είναι να ζει με τα χρήματα που αποκτούσε δουλεύοντας ως χορεύτρια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOUKIA LAIMOU ???? (@loukialaimou) στις

Η ατίθαση εφηβεία και ο έρωτας με τον ψαρά

Από μικρή η Λουκία Λαιμού δεν βολευόταν στην άνεση που της προσέφερε η οικογένειά της. Ήθελε να ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι. Σε ηλικία μόλις 14 ετών της έγινε πρόταση να δουλέψει ως χορεύτρια σε μαγαζί της παραλιακής. Όπως θυμάται η ίδια σε συνέντευξή της:
«Δουλεύω ως χορεύτρια από τα 14 μου. Η πρώτη πρόταση ήρθε από ένα μαγαζί της παραλιακής. Όταν το ανακοίνωσα στη μητέρα μου, μετά το “εγκεφαλικό” που έπαθε μου είπε: “Λουκία μου εγώ στην ζωή σου δεν θα σε σταματήσω σε τίποτα. Γι’αυτό σε αφήνω για ένα μήνα. Μετά θα επιστρέψεις στην πραγματικότητα”».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOUKIA LAIMOU ???? (@loukialaimou) στις

Ο έρωτας ίσως ο δεύτερος λόγος που έκανε την Λουκία να επαναστατήσει. Μάλιστα ο μεγάλος της έρωτας για έναν ψαρά στάθηκε αιτία να φύγει από το σπίτι.

Όπως έχει εξομολογηθεί:
«Ήμουν δύσκολο παιδί, επαναστάτρια. Έφευγα από το σπίτι, γυρνούσα στους δρόμους και τα βράδια κοιμόμουν σε φίλες. Η πρώτη μου μεγάλη φυγή έγινε για τα μάτια ενός ψαρά, για τον οποίο οι δικοί μου δεν ήθελαν να ακούσουν ούτε το όνομά του. Μεγάλος έρωτας και μεγάλη ήττα, αφού στο τέλος με παράτησε εκείνος για το παράταιρο των κοινωνικών μας τάξεων»

Αργότερα όταν έγινε 18 έφυγε μόνη της για τη Θεσσαλονίκη κι εργάστηκε σε νυχτερινό κέντρο, αλλάζοντας μάλιστα και το όνομα της.
Όπως είχε εξηγήσει: «Δεν είχα πρόβλημα με το όνομα μου, απλά θεώρησα ότι είμαι πιο ασφαλής όταν δεν τραβάω πολλά βλέμματα πάνω μου, ειδικά επειδή δούλευα νύχτα. Έτσι, συστηνόμουν ως Κία Σταυρινού, όπως έλεγαν το αγόρι μου. Δεν με ενοχλούσε όμως που με έλεγαν Λαιμού, δεν το θεωρούσα ως κάτι κακό. Αντιθέτως, πιστεύω πως αν δεν είχα αυτό το όνομα και δεν θα ήμουν αυτή που είμαι σήμερα. Χρειάστηκε να γεννηθώ σε ένα περιβάλλον που κάποιοι θεωρούν ότι ξυπνάω με σαμπάνια για να έρθω σε αντίθεση με αυτό. Πάντα χρειάζεσαι κάτι να σε σπρώξει, είτε προς τη μία μεριά και να ξυπνάς ρωτώντας πού είναι η σαμπανιέρα σου είτε προς την αντίθετη. Εσύ διαλέγεις το δρόμο», είχε πει η ίδια στο Λοιπόν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOUKIA LAIMOU ???? (@loukialaimou) στις

Το όνομά της ίσως της έκλεισε πόρτες αντί να της ανοίξει!

 

Οι γονείς της και ο αδερφός της ήταν πάντα στο πλευρό της και στήριζαν τις επιλογές της, από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, όμως, υπήρξαν αντιδράσεις, επειδή αποφάσισε να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο και να γίνει ηθοποιός.

«Κάποιοι μου είπαν: “Πού πας, παιδί μου; Ντροπιάζει την οικογένεια!” Λες κι έμαθαν ότι πάω και κάνω σόου σε στριπτιζάδικα! Δεν υπήρξαν, όμως, αντιδράσεις μόνο από το κοντινό μου περιβάλλον, αλλά και από κόσμο που δεν με γνώριζε.
Έχω ακούσει διάφορα, όπως: “Γιατί δεν πας να οδηγήσεις τα καράβια του πατέρα σου;”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOUKIA LAIMOU ???? (@loukialaimou) στις

Η Λουκία Λαιμού είχε συμμετάσχει στο τηλεοπτικό σόου “So you think you can dance”. Η παρουσία της εκεί πυροδότησε κι άλλα σχόλια.
Όπως είχε πει: «Στο “So you think you can dance” ήμουν πάνω στη σκηνή κι άκουσα ένα παιδάκι να λέει: “Αντε, Λαιμού, που πλήρωσε ο μπαμπάκας σου για να είσαι εδώ”. Ήθελα να βάλω τα κλάματα, ο πατέρας μου ήταν άρρωστος και με πείραζε που μιλούσαν έτσι».

Όπως είχε πει σε συνέντευξή της στο «Λοιπόν»: «Το επίθετο μου μού έκλεισε ίσως περισσότερες πόρτες από όσες μου άνοιξε. Όταν ξεκίνησα να πηγαίνω σε οντισιόν, όλοι ήταν με ανεβασμένο το φρύδι. Έπρεπε πρώτα να αποδείξω ότι δεν είμαι κανένα κακομαθημένο σκατόπαιδο, ότι έχω ταλέντο και δεν βασίζομαι μόνο στο όνομα μου. Μετά μάλιστα, αν πάρεις το ρόλο, κανένας δεν πιστεύει ότι τον πήρες επειδή ήσουν καλή».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOUKIA LAIMOU ???? (@loukialaimou) στις

Η σκληρή κριτική προς τον κόσμο της «υψηλής κοινωνίας»

Η Λουκία Λαιμού δεν έχει διστάσει να κριτικάρει όχι μόνο γενικά τους πλούσιους αλλά συγκεκριμένα και συγγενείς της.

Όταν ρωτήθηκε κάποτε ποια η γνώμη της για τον κόσμο της «υψηλής κοινωνίας» είχε δώσει την παρακάτω αποστομωτική απάντηση:
«Αδιάφοροι. Οι περισσότεροι από αυτούς τους κροίσους κρύβουν μέσα τους μεγάλη μοναξιά και δυστυχία. Τους θυμάμαι παιδί στα πάρτι που έδιναν οι γονείς μου, να ακούνε μουσική, να χορεύουν, να πίνουν, να γλεντούν να μας “αγαπούν” και μου φαίνονταν ολότελα ψεύτικοι. Ήμουν βέβαιη ότι αν ο πατέρας μου τα έχανε όλα και αναγκαζόμασταν να μετακομίσουμε σε ένα υπόγειο στην Αχαρνών, αν το σαλόνι μας άδειαζε από τους υπηρέτες και τα πλουσιοπάροχα δείπνα, κανείς από αυτούς τους “επιστήθιους φίλους”, τους οποίους ο πατέρας μου είχε βοηθήσει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους, δεν θα έμπαινε στον κόπο όχι να μας επισκεφθεί, αλλά ούτε καν να ρωτήσει αν ζούμε ή αν πεθάναμε. Κάτι που συνέβη κατά κάποιον τρόπο όταν ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή το 2009, ηττημένος από την νόσο Αλτσχάιμερ. Τότε, το μόνο που τους ένοιαζε δεν ήταν η ψυχολογική μας κατάσταση, αλλά τι θα κάναμε με την περιουσία. Το πιστεύεις ότι στην κηδεία του πατέρα μου άτομο της λεγόμενης “υψηλής κοινωνίας” με πλησίασε λέγοντάς μου ότι κάποτε του είχε τάξει ότι θα του άφηνε το αυτοκίνητό του; Εκεί τα είδα όλα. Κι εκεί κατάλαβα ότι ο θάνατος δεν είναι το χειρότερο σε αυτή τη ζωή. Το χειρότερο είναι να ζεις σαν μαριονέτα, δηλαδή να υπάρχεις , να αναπνέεις και να ζεις μόνο για το χρήμα. Όσο για τους περισσότερους Λαιμούς, λόγω το ότι φέρω το ίδιο όνομα με εκείνους, “νομιμοποιούμαι” να πω ότι θα τους έκανε πολύ καλό αν κατέβαιναν λίγο από τα καλάμια τους.»

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOUKIA LAIMOU ???? (@loukialaimou) στις

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φίλιππος Λαιμός- Μαριάννα Γουλανδρή: ένωση δυο εφοπλιστικών οικογενειών – Η παρουσία της οικογένειας Λαιμού στην ελληνική ναυτιλία

Πήτερ Λιβανός: Ο Έλληνας εφοπλιστής με τα 3 δισ. περιουσία – Η συλλογή με τα 220 σπάνια αυτοκίνητα, το ακριβότερο σαλέ του κόσμου και οι «τραγικές» ιστορίες της οικογένειάς του

Έμιλυ Λαγουνάρη και Χάρης Βαφειάς: Η αρχιτέκτονας και ο εφοπλιστής που ζουν μέσα στα πλούτη- Ο εγγονός του βαρκάρη που έγινε ιδιοκτήτης ναυτιλιακής

Σχετικά άρθρα