«Τα παιδιά τώρα… χτίζουν χαρακτήρα»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου υπερασπίστηκε τους παίκτες του μετά την νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Ιταλίας στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 του Βόλου.

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας τόνισε ότι δεν πρέπει να φορτωθούν οι διεθνείς με βάρος που δεν μπορούν να αντέξουν: «Μιλάμε για παιδιά έως 18 ετών στην ομάδα. Έχουμε παίξει τέσσερα ματς. Δεν υπάρχει κανένα ματς που δεν έχει ελέγξει η ομάδα. Έχουμε 17 ασίστ μέσο όρο. Τα παιδιά παίζουν καλά. Υπάρχουν πολλοί κριτές του καφενείου και του διαδικτύου. Ο σκοπός μας είναι να προστατέψουμε τα παιδιά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για μικρά παιδιά να αντέξουν για σαράντα λεπτά με σταθερή απόδοση σε όλο το ματς. Παίζουν και οι άλλοι μπάσκετ. Τα παιδιά τώρα χτίζουν χαρακτήρα. Μη φορτώνουμε βάρος που δεν μπορούν να αντέξουν τα παιδιά αυτά. Έρχεται μια ήττα π.χ. από τη Βοσνία, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις τα παιδιά έτσι. Τους ειδικούς του πληκτρολογίου τους παρακαλώ να τα αφήσουν ήσυχους. Αφήστε τα παιδιά ήσυχα. Κάντε ταμείο όταν είναι η ώρα. Κρίνετε όλους τότε. Πέστε για εμάς κάτι, αν είναι, όχι για τα παιδιά».

«Δίνουν την ψυχή τους τα παιδιά», επισήμανε ο Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε: «Η Εθνική είναι ο καθρέφτης του ελληνικού μπάσκετ».

Σε ερώτηση σχετικά με την διαφορά που μειώθηκε στο τέλος του σημερινού αγώνα, ο κόουτς της ελληνικής ομάδας απάντησε: «Μπορεί να πέσει κάποια στιγμή η ψυχολογία μας. Αυτό είναι το πρόβλημα, το ξέρουμε. Η διάρκεια. Έχουμε σημαντικά ματς, μπορούμε να τα κερδίσουμε και περνάμε σίγουρα, έτσι. Έχουν φιλότιμο, φιλοδοξία τα παιδιά. Θέλαμε και μεγάλη διαφορά με την Ιταλία, γιατί οι ισοβαθμίες ίσως παίξουν ρόλο, το γνωρίζουμε».

Σχετικά άρθρα