Ζαμπράνο από την αρχή!

Πριν από ένα μήνα, στις 24 Ιουνίου, από την ίδια ακριβώς γωνιά του pamesports.gr είχε κατατεθεί η γνώμη πως ο Κάρλος Ζαμπράνο αποτελεί την ιδανική περίπτωση για τον στόπερ που θέλει να πάρει ο Ολυμπιακός για να του αναθέσει την ηγεσία της αμυντικής γραμμής.
Για τον Περουβιανό σέντερ μπακ της Άιντραχτ οι δυσκολίες ήταν και τότε και τώρα μεγάλες. Όπως και η επιθυμία του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει.
Γράφαμε, λοιπόν, τότε και επιμένουμε…
«Σε αναζήτηση στόπερ-ηγέτη βρίσκεται δεδομένα ο Ολυμπιακός και έχουν ακουστεί πολλά ονόματα ως υποψήφιοι να αναλάβουν αυτό το ρόλο στην ομάδα του Πειραιά, πλαισιώνοντας τους αξιόπιστους Μποτία και Σιόβα, αλλά και κάνοντας ό,τι δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους οι ακριβοπληρωμένοι Αμπιντάλ και Σαντάνα.
Έχουν ακουστεί πολλά ονόματα. Ο διεθνής Πορτογάλος Νέτο της Ζενίτ, για τον οποίο έχει πολύ θετική γνώμη ο Μάρκο Σίλβα, όπως είχε και ο Βίτορ Περέιρα. Ο συμπατριώτης του, Μπρούνο Άλβες, που έχει περάσει ξανά από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο πολύπειρος από τη θητεία του στο Καμπιονάτο και στην Εθνική Γαλλίας, Φιλίπ Μεξές της Μίλαν. Ο μπαρουτοκαπνισμένος Εμίρ Σπάχιτς της Εθνικής Βοσνίας με σούπερ χρονιές στη Λεβερκούζεν, αλλά πλέον 35άρης. Ο Γάλλος Σιανί για τον οποίο προσπάθησε κι ο ΠΑΟ, ο Τσέχος Σίβοκ και αρκετοί άλλοι που έχουν προταθεί ή έχουν συζητηθεί στον Ολυμπιακό.
Ιδανική – κατ΄εμέ – επιλογή θα ήταν ένας παίκτης που πράγματι κοιτάζει ο Ολυμπιακός και διαθέτει όλο το «πακέτο». Πρόκειται για τον διεθνή Περουβιανό σέντερ μπακ Κάρλος Ζαμπράνο, ο οποίος ανήκει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.
Τον Ζαμπράνο τον είδαμε με τα ματάκια μας πριν από μερικές νύχτες να κόβει με κάθε τρόπο (και δίχως φάουλ) τον Φαλκάο στο Κόπα Αμέρικα. Να έχει εξαιρετική παρουσία στο κέντρο της άμυνας του Περού, με κύρια προσόντα την ταχύτητα, την ψυχραιμία, τη δύναμη, τις σωστές τοποθετήσεις και την αποτελεσματικότητα στις επεμβάσεις.
Είναι σε σούπερ ηλικία, καθώς τον Οκτώβρη γίνεται 26 ετών. Έχει απόλυτη προσαρμογή στις ευρωπαϊκές συνθήκες, καθώς παίζει 9 χρόνια στην Γερμανία! Από την Σάλκε, στην Σανκτ Πάουλι και την τελευταία τριετία στην Άιντραχτ.
Εδώ και 7 χρόνια, από τα 18 του, παίζει στην Εθνική Ανδρών του Περού! Έχει κάνει 24 συμμετοχές και έχει βάλει 3 γκολ. Στην Μπουντεσλίγκα είναι πάντα βασικός εδώ και χρόνια, με εξαιρετικές επιδόσεις.
Τον γνωρίζει πολύ καλά και έχει εξαιρετική άποψη ο Σέρχιο Μαρκαριάν καθώς ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τον είχε βασικό στόπερ όταν ήταν προπονητής στην Εθνική Περού.
Η τιμή του στη διεθνή αγορά είναι 7 εκ. ευρώ, ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να του προσφέρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο, αλλά φυσικά πρόκειται για ποδοσφαιριστή που απασχολεί πολλές ομάδες και ενδεχομένως η προτίμησή του είναι να συνεχίσει στην Γερμανία.
Δεν είναι εύκολο να αποκτηθεί ένας τέτοιος παίκτης, αλλά θα ήταν αυτό που λέμε «δώρο» εάν μπορούσε να προχωρήσει η περίπτωσή του για τον Ολυμπιακό, καθώς πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων του ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από εγγυημένη αγωνιστική προσφορά, έχει και μεταπωλητική αξία.

Σχετικά άρθρα